• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNSD će zatražiti smjenu Zukana Heleza

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Klub poslanika SNSD-a i Srpski klub u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputiće inicijativu za smjenu ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza, izjavila je za Srnu šef Kluba poslanika SNSD-a Sanja Vulić.

 viber_image_2021-09-14_20-21-41-686 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Vulićeva je pojasnila da nije riječ o bilo kakvoj ucjeni, već o odgovornom ponašanju poslanika koje su birali građani Republike Srpske, za razliku od "Trojke" i njihovih ucjena.

"Sevlid Hurtić, a ne Denis Šulić - bila je vaša ucjena, a naš kompromis. Ekipa iz 'Trojke' očigledno smatra da mi treba da prihvatamo pravila isključivo koja oni definišu ili njihovi prijatelji iz međunarodne zajednice. Tu su se mnogo prevarali i zaigrali. Niko neće igrati po bilo čijim pravilima. Možemo razgovarati i dogovarati se samo na temelju Dejtonskog sporazuma i dejtonske BiH, poštujući njen teritorijalni integritet i suverenitet, i nikako drugačije", poručila je Vulićeva.

Ona je podsjetila da je Republika Srpska priznata Opštim okvirnim sporazumom za mir u BiH, da ima svoje institucije, svoj Ustav i ko god dolazi u Srpsku ima da poštuje njene institucije i njene praznike.

"Juče ste se ponovo zaigrali, gospodo iz 'Trojke'. Došli ste u Republiku Srpsku da provocirate najranjiviju kategoriju društva u Srpskoj, pripadnike Vojske Republike Srpske. To nije samo licemjerstvo, već i bezobrazluk. Mi iz Republike Srpske smo dostojanstveni, znamo ko smo i šta smo, imamo svoju slavnu istoriju. A vi, vi više ne znate ni ko ste, ni šta ste, ni šta slavite. Samo jedno treba da znate - nas ne zanimate ni vi, ni vaša FBiH, osim onih nekoliko nadležnosti šredviđenih Dejtonskim sporazumom", poručila je Vulićeva za Srnu.

(MONDO)

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE