• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković: Radnici socijalnih ustanova koji su na bolovanju nisu dobili platu - potrebno usvojiti rebalans

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Plate radnicima Centra za socijalni rad, Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, koji su na bolovanju, nisu isplaćene jer budžetom predviđeno dovoljno sredstava na ovoj stavci, rekao je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

 Stanivuković o kašnjenju isplata radnicima na bolovanju Izvor: Mondo - Željko Svitlica

Stanivuković je naglasio da u vezi sa ovim pitanjem ne krivi rukovodioce ovih ustanova, jer početkom godine nije bilo moguće precizno predvidjeti potreban iznos.

"U ovom trenutku SNSD ne daje nikakav odgovor da li je spreman da usvoji rebalans koji bi riješio sve nastale probleme, kako kada su u pitanju zaostale plate tako i pitanje funkcionisanja Doma zdravlja, subvencionisanja gradskog prevoza, povoljnijih mjesečnih karata za određene kategorije i subvencija koje omogućavaju povoljnije privatne vrtiće", istakao je Stanivuković.

Gradonačelnik je pozvao predsjednika Skupštine Grada da tokom ove sedmice zakaže vanrednu sjednicu kako bi sva ova tekuća pitanja riješili u korist radnika, ustanova i cijelog grada, ali i sve odbornike da pokažu političku i ličnu odgovornost i podrže rebalans.

"Nijedna politika, čak ni politički antagonizam, ne smije u Banjaluci da izaziva socijalne nemire pogotovo onda kada nema potrebe za tim, jer imamo rješenja za sve tekuće stvari koje se nalaze kako pred svakom opštinom i gradom, tako i pred našom Banjalukom", zaključio je Stanivuković, prenosi sajt Gradske uprave.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE