• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savjet ministara odlučio o ulasku i boravku Palestinaca - srodnika državljana BiH

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Savjet ministara donio je odluku o ulasku i boravku u BiH pod posebnim uslovima državljana Palestine koji su srodnici državljana BiH, s korekcijama Kancelarije za zakonodavstvo na sjednici.

 Uslovi za boravak Palestinaca u BiH Izvor: Profimeida

Na ovaj način omogućen je olakšani ulazak u BiH za tri osobe koje su srodnici državljana BiH, a evakuisani su iz pojasa Gaze i smješteni u Egiptu, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Ministarstvo inostranih poslova dostaviće Graničnoj policiji BiH popis osoba s njihovim ličnim i podacima o srodstvu s državljanima BiH.

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Ministarstvo inostranih poslova, Granična policija BiH i Služba za poslove sa strancima.

Ulazak je omogućen preko graničnog prelaza Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Savjet ministara utvrdio je Prijedlog osnova za zaključivanje Sporazuma o grantu - grant Investicionog okvira za zapadni Balkan/sufinansiranje Programa integrisanog razvoja koridora Save i Drine primjenom višefaznog programskog pristupa/ između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj u funkciji vodeće finansijske institucije za grant Investicijskog okvira za zapadni Balkan.

Riječ je o grantu Investicionog okvira za zapadni Balkan u iznosu od 8.290.000 američkih dolara, kojim će upravljati Međunarodna banka za obnovu i razvoj.

Grant je namijenjen finansiranju dijela projekta za unapređenje plovnog puta raminiranjem desne obale na koridoru Save, putem Jedinice za realizaciju projekta, koja će biti uspostavljena u Ministarstvu komunikacija i transporta BiH, koje je implementator projekta.

Prijedlog osnova biće dostavljen Predsjedništvu BiH, a za potpisnika BiH predložen je ministar finansija i trezora.

(Srna/MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE