• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šmit: Dodik da potpiše izjavu o "lojalnosti državi BiH" - "Ne čitam njemačke medije", odgovorio predsjednik RS

Autor Dušan Volaš

Početak pregovora BiH sa Evropskom unijom mora biti povezan sa izjavom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o "lojalnosti državi BiH", rekao je Kristijan Šmit.

 Dodik, Šmit Izvor: MONDO

"Ako u martu budu otvoreni pregovori sa EU o integraciji, onda oni moraju biti povezani sa izjavom Milorada Dodika o "lojalnosti državi BiH", rekao je Šmit za Tagescajtung.

Šmit je rekao da "Dodik i dalje priprema autonomiju kada je riječ o pravnom ustrojstvu i Izbornom zakonu" i da sve to, kako kaže, kulminira napadom na institucije BiH, Ustavni sud, pa i Kancelariju visokog predstavnika.

Na pitanje šta će se dogoditi ukoliko Dodik ne prihvati izjavu o "lojalnosti državi BiH" Šmit je rekao:

"Svi žele pregovore i Dodik je to nedavno naglasio. A to znači, ako EU postavi uslove, da oni onda moraju i biti ispunjeni", prije svega kada je riječ o temama kao što su funkcionalnost Ustavnog suda.

Oglasio se i Dodik. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da ne čita njemačke medije i da ne zna šta Nijemci u njima izjavljuju.

"Volim svoj narod i lojalan sam njemu, Republici Srpskoj i Srbiji. Poštujem druge narode i zalažem se za mir", napisao je Dodik na društvenoj mreži "Iks".

Predsjednik Republike Srpske u ranijoj objavi je izjavio da se "ilegalnim dolaskom u BiH i lažnim predstavljanjem Kristijan Šmit lično obrukao".

"Mi smo se za 30 godina naslušali budalaština i od legalnih visokih predstavnika, sad evo i od onih koji se lažno predstavljaju. Ne vjerujem da Njemačka može i kraće da trpi urušavanje svog ugleda zbog činjenice da jedan Nijemac ne zna šta bi sa sobom".

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE