• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazić nije pozvan na Stanivukovićevu sjednicu iako je potpisao inicijativu

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Odobrnik političkog pokreta "Banjaluka zove" Saša Lazić kaže da nije dobio poziv za jutrošnju vanredni sjednicu Skupštine grada, a potpisao je inicijativu da ona bude održana zajedno sa 17 drugih odbornika.

 IMG-889e28caedacb93f741c6852a719496d-V.jpg Izvor: Grad Banjaluka/ Aleksandar Čavić

"Nisu mi javili za ovo danas, a potpisao sam", rekao je Lazić za Mondo.

Odbornik Narodnog fronta u Skupštini grada Banjaluka Dijana Ješić rekla je da odbornici te stranke nisu dobili nikakvo obavještenje o održavanju današnje sjednice. 

Ješićeva je rekla da su odbornici te stranke mejlom dobili obavještenje da je nastavak sjednice 1. februara.

U saopštenju Narodnog fronta se navodi da njihovi odbornici nisu dobili poziv da potpišu inicijativu za nastavak sjednice, tako da ništa nisu mogli ni da potpišu, a o toj inicijativi su saznali iz medija.

"Bez obzira ko saziva sjednicu, svi odbornici moraju biti pozvani, što u ovom slučaju nije učinjeno", rekla je Ješićeva.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković izjavio je da će vanredna sjednica gradskog parlamenta biti održana u četvrtak, 1. februara, kako je i planirano, "uprkos opstrukcijama gradonačelnika Draška Stanivukovića koji je nezakonito za danas bio zakazao sjednicu".

Na toj sjednici bi trebalo da se raspravlja o rebalansu budžeta za 2023. godinu. Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivukoć u utorak je rekao da će se o rebalansu raspravljati danas 25. januara jer ima podršku 18 odbornika Skupštine grada.

Priložio je dokument na koji su, osim odbornika PDP-a, svoje potpise stavili odbornici Kluba SPS-a, Ujedinjenje Srpske, Demosa, SP-a, Saša Lazić (Banjaluka zove - Narodni front), Saša Čudić kao odbornik nacionalnih manjina, Aleksandar Petković kao nezavisni odbornik i Marinko Umičević, odbornik SNSD-a.

Policija u Banjaluci jutros oko pola 9 zaprimila je dojavu da je u Gradskoj upravi postavljena eksplozivna naprava. Ispred Gradske uprave okupila se grupa građana predvođena predsjednikom GO SNSD, Vladom Đajićem. Oni su došli da protestuju zbog navodne sjednice koju je zakazao Stanivuković.

Stanivuković je Đajića i Ninkovića optužio za dojavu o bombi, a oni su uzvratili optužbe. Policija je saopštila da je istraga u toku.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lala

Ne znam ko je gori da li Draško koji ne smatra da zakon uopšte treba poštovati pa na prevaru saziva sjednice i zove odbornike koje želi, ili Đajić koji u glavi ima samo tendere i druge povlastice vršenja gradske vlasti i spreman je blokirati grad do izbora makar plivali u smeću ali samo da dobije funkciju

MONDO REPORTAŽE