• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inicijativa Socijalističke partije: Kjuč Grada Banjaluka Ivici Dačiću

Autor Nikolina Damjanić

Gradski odbor Socijalističke partije (SP) Banjaluka uputiće inicijativu da Ključ grada sa Poveljom počasnog građanina Banjaluke, povodom obilježavanja 22. aprila - Dana grada, dobije prvi potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

 Ključ Grada Banjaluka Ivici Dačiću inicijativa SP Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Iz ove pratije su obrazložili da na ovaj način žele da odaju priznanje predsjedniku SP-a Srbije Ivici Dačiću za stalnu podršku Republici Srpskoj, kao i za jačanje saradnje Srpske i Srbije i zalaganje za mir i ravnopravnost u BiH i regionu.

"Biće nam čast da za počasnog građanina, odnosno za nagradu `Ključ grada`, predložimo Ivicu Dačića koji je uvijek bio podrška Srpskoj, i da mu na taj način odamo priznanje za ogromne zasluge po pitanju jačanja saradnje Banjaluke i Beograda i stalnu podršku jačanju i razvoju Banjaluke i Republike Srpske", naveli su iz banjalučkog Odbora SP-a.

Iz ove partije su dodali da je Dačić, tokom čitavog političkog djelovanja, pokazao kako može i treba da se radi u interesu Srbije i srpskog naroda.

Zainteresovana pravna i fizička lica sa područja Banjaluke do 24. februara mogu da dostave svoje inicijative za dodjelu nagrada i priznanja u čast 22. aprila - Dana grada Banjaluka, saopšteno je ranije iz Gradske uprave.

"Nagrade i priznanja mogu se dodjeljivati pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim subjektima", podsjetili su iz Gradske uprave Banjaluka.

Inicijative moraju biti obrazložene, naročito biografija za fizička lica, odnosno reference za pravna lica. Potrebno je navesti razloge koji su uticali na podnošenje inicijative, adresu i kontakt telefon osobe, odnosno lica koje je predloženo, te prijedlog nagrade za kandidovano lice.

Inicijative je potrebno dostaviti Skupštini grada Banjaluka - Komisiji za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja.

Banjaluka slavi Dan grada u znak sjećanja na 22. april 1945. godine, kada je grad oslobođen od okupatora u Drugom svjetskom ratu.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

A Đokić

MONDO REPORTAŽE