• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dok se UKC RS bavi snimanjem podkasta, pacijente vraćaju sa hemoterapije"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Doktorka Maja Dragojević-Stojić, potpredsjednice Srpske demokratske stranke (SDS) reagovala je danas povodom informacije da su pacijenti na UKC-u koji primaju hemoterapije od juče ostali bez terapije.

 UKC RS hemoterapije saopštenje SDS Izvor: Aleksandar Čavić/Grad Banjaluka

''Pacijentima na UKC koji su ostali bez hemoterapiju to neće nadoknaditi ni skupocjena garaža 'veća od zgrade Vlade', kako se voli pohvaliti direktor UKC-a, ni informacioni sistem na koji su potrošeni milioni maraka. Nažalost, dok se rukovodstvo UKC-a bavi tim stvarima, snimanjem podkasta, partijskim promocijama donacija papuča, pacijenti se vraćaju kućama bez terapije koja im život znači. Za takvo stanje neko mora ponijeti odgovornost'', kaže Dragojević- Stojić-

Situacija da nestane citostatika, ističe ona, dokaz je katastrofalnog stanja u kojem se nalazi naš zdravstveni sistem.

''Mnogo puta do sada sam ukazala na brojne manjkavosti sa kojima se susreću zdravstveni radnici, ali i pacijenti. Posljedice svega toga gledamo danas na ovom nedopustivom primjeru zbog kojeg neko treba da odgovara'', navela je Dragojević-Stojić.

Maja Dragojević-Stojić izrazila je bojazan da bi ''zbog nebrige i nerada nadležnih ovakve situacije mogle biti sve češće''.

''Nažalost, ne vidimo volju i plan Vlade, Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih za 'ozdravljenje zdravstvenog sistema'. Krajnje je vrijeme da prestanemo idealizovati naš zdravstveni sistem i živjeti u bajkama o najboljem UKC u regionu i na svijetu. Moramo prihvatiti dijagnozu da nam je zdravstvo u katastrofalnom stanju i napraviti plan liječenja. Naravno, to ne mogu raditi ljudi koji su zdravstvo i doveli u ovo stanje'', poručila je Dragojević-Stojić.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE