• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igor Radojičić najavio formiranje novog političkog pokreta: "Ja sam inače veoma pokretan"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Igor Radojičić, bivši gradonačelnik Banjaluke, razmišlja o povratku u politiku ali je izvjesnija varijanta u kojoj će formirati politički pokret i listu za izbore za Skupštinu grada Banjaluka nego što će biti kandidat za gradonačelnika.

 Igor Radojičić fomira politički pokret Izvor: Gradska uprava/ Aleksandar Čavić

Radojičić već dugo odbija da komentariše najave da će se vratiti u politiku. Na pitanje da li će formirati politički pokret, na pitanje Monda, dvosmisleno je odgovorio.

"Ja sam inače veoma pokretan", odgovorio je Radojičić, inače sklon slanju poruka sličnog tonaliteta u svojim objavama na društvenim mrežama.

Istovremeno, na ista pitanja "Nezavisnih novina" Radojičić je rekao:

"Ja dalje mogu ići samo kao nezavisan ili samostalan sa drugim ljudima koji su isto nezavisni i samostalno i van okvira bilo kojih političkih partija. Puno ljudi je na zboru prije dva dana u Verićima pitalo može li se ovo promijeniti. Možemo stajati sa strane i gledati, ili se zabavljati, ili biti zabrinuti, kako ko, a možemo možda pokušati mijenjati neke stvari...Pred nama je razvojni put nečega novog.", rekao je Radojičić.

Poznavaoci prilika u Radojičićevom okruženju kažu da je velika šansa da Radojičić ne bude kandidat za gradonačelnika Banjaluke već planira da osnuje partiju i kandiduje odborničku listu na čijem čelu bi vjerovatno bio.

Radojičić je iz SNSD, čiji je dugogodišnji funkcioner i član bio, isključen u oktobru 2022. godine "zbog neaktivnosti", kako je to formulisao lider stranke Milorad Dodik. Trenutno radi u kompaniji "Planet soft" i kao saradnik na Elektrotehničkom fakultetu u Banjaluci.  Član je Stručnog savjeta Foruma za evropski Balkan, slovenačke nevladine organizacije koja se bavi evropskim integracijama zapadnog Balkana.

Bio je gradonačelnik Banjaluke od 2016. do 2020. godine, kada je izgubio izbore od Draška Stanivukovića, a prije toga je u dva mandata obavljao dužnost predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Suma

Je l to dogovor njega i Trivićke? A zašto se ne kandiduje za gradonačelnika i za koga će agitovati da se glasa? Za svog nekdašnjeg prvog saradnika Amidžića, za Draška ili za Trivićku možda

Zole

Ovaj će biti drugi Nestorović samo će uvući pometnju

Hmm

@Zole Moguce, samo sto ovaj ne vjeruje u vanzemaljce i reptile.

RS

Boljeg gradonacelnika Banja Luka nije imala. I moj glas ce uvjek imati

MONDO REPORTAŽE