• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevandić javlja iz Moskve: Inicijativa iz ruske Dume o NATO bombardovanju ide pred NSRS

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Inicijativa deputata ruske državne Dume i Savjeta Federacije o pozivanju na međunarodno-pravnu i moralnu odgovornost država NATO-a za agresiju protiv Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine biti upućena u nadležna tijela Narodne skupštine Republike Srpske.

 Inicijative iz ruske dume bombardovanje Izvor: Mondo/Slaven Petković

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić najavio je ovo iz Moskve gdje se trenutno nalazi u zvaničnoj posjeti.

"Nakon što se informišemo o kompletnom dokumentu, uputićemo ga u nadležna tijela Narodne skupštine Republike Srpske da prođe tu pripremnu fazu, da bismo ga usvojili u Narodnoj skupštini", rekao je Stevandić Srni iz Moskve gdje predvodi parlamentarnu delegaciju u posjeti Rusiji.

On smatra da će postojati potpuna saglasnost s tom inicijativom, ali da ipak ne želi govoriti unaprijed.

"Sigurno ćemo dokument analizirati i predvidjeti da se usvoji u Narodnoj skupštini", rekao je Stevandić.

Advokat Goran Petronijević izrazio je uvjerenje da će parlamenti Srbije i Republike Srpske podržati inicijativu deputata ruske državne Dume i Savjeta Federacije o pozivanju na međunarodno-pravnu i moralnu odgovornost država NATO-a za agresiju protiv Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine.

Ruska Državna duma usvojila je juče na plenarnoj sjednici nacrt obraćanja povodom 25 godina NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije.

"Oba doma Savezne skupštine Rusije obraćaju se UN, međunarodnim parlamentarnim organizacijama i parlamentima stranih država sa pozivom da osude vojnu operaciju zemalja NATO-a protiv Jugoslavije, da se suprotstave pokušajima mijenjanja istorijske istine o tragičnim događajima 1999. godine u interesu kolektivnog Zapada i da preduzmu mjere kako bi se članice Alijanse pozvale na međunarodnopravnu odgovornost za agresiju protiv Jugoslavije", navodi se u tekstu obraćanja.

U tekstu se ističe da je činjenica da je napad zemalja Alijanse na Jugoslaviju prošao nekažnjeno stvorila preduslove za nove vojne akcije širom svijeta pod maskom izjava o borbi "za vrijednosti slobode i demokratije".

(МONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE