• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najavljen miting 18. aprila: Srpska te zove

Autor Dušan Volaš

Na Trgu Krajine u Banjaluci u četvrtak, 18. aprila, u 18.00 časova biće održan veliki miting sa kojeg će jasno i glasno biti poručeno da Republiku Srpsku i srpski narod niko ne može i neće poniziti, ma gdje i kakve odluke donosili.

 Srpska te zove miting u Banjaluci Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Poziv na miting upućen građanima Republike Srpske, Srna prenosi u cijelosti:

"Poštovani građani Republike Srpske, braćo i sestre, ponosni i slobodarski srpski narode Republika Srpska se nalazi pod najvećim udarima u svojoj poslijeratnoj istoriji. Sve ono za šta su se u Odbrambeno- otadžbinskom ratu borili i izborili najbolji sinovi naše Republike, danas žele da nam u miru oduzmu.

I nije im dovoljno to što pokušavaju da nam otmu ono od čega živimo, našu imovinu, resurse, šume, rijeke i plodno zemljište. Nije im dovoljno to što žele da nam ospore pravo da slavimo naš 9. januar, čime svjedočimo da je Republika Srpska rođena u miru, a ne u ratu.

Nije im dovoljno to što nam pravo da demokratski biramo svoje predstavnike, koje sankcionišu i kojima sude na osnovu nelegalnih odluka lažnih visokih predstavnika.

Nije im dovoljno to što jurišaju na naše institucije koje su jedini garant naše slobode i opstanka na vijekovnim ognjištima. Sada su odlučili da potomke žrtava genocida iz Jasenovca, Prebilovaca, Garavica i Starog Broda na Drini u Ujedinjenim nacijama proglase genocidnim narodom.

Da oni koji su sprovodili genocid nad našim i drugim narodima širom Evrope i svijeta, ostatku nedoklanog srpskog naroda zapadno od Drine zalijepe etiketu koja pripada njima, a ne Srbima.

Time su pokazali da ne žele da oduzmu samo našu imovinu, nadležnosti, praznike i institucije, već i da ponize i kazne cijeli jedan mali, ali ponosni i slobodarski narod.

Zato vas pozivamo da se u četvrtak, 18. aprila 2024. godine, na velikom narodnom mitingu u Banjaluci masovno okupimo i zajedno izrazimo nezadovoljstvo povodom inicijative da se u Generalnoj skupštini UN-a usvoji rezolucija o Srebrenici.

Da jasno i glasno poručimo da Republiku Srpsku i srpski narod niko ne može i neće poniziti, ma gdje i kakve odluke donosili.

Da visoko podignemo naše trobojke, kao simbol otpora svima onima koji žele da pokore ne samo Republiku Srpsku, već i slobodarski duh našeg naroda.

Srpska te zove 18. aprila, 18.00 časova, Trg Krajine u Banjaluci!"

SRNA

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Space

Ko zove? Je l to svesrpski sabor, hoće li doći 200-300 autobusa iz Srbije i CG, ko će se od vlasti u Srbiji i CG obratiti, ili će se sve svesti na Stevandića i Đajića patriotu, a opozicija će po običaju izbjeći skup

Zole

@Space opozicija lovi u mutnom ko i dosad

MONDO REPORTAŽE