• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Varnice između Stevandića i Nešića: "On nije u koaliciji, Dodik mu je dao funkciju"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i lider Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, kaže da Nenad Nešić i DNS nisu dio vladajuće koalicije u RS i da je Nešić dobio funkciju zahvaljujući Dodikovoj milosti.

 Nenad Stevandić Izvor: Mondo - Slaven Petković

"Spreman sam da progutam krokodila da spasim nešto u Republiku Srpsku, a ne žabu. Neki su imali potrebu da reaguju na moju izjavu, Nešić, nezadovoljan što mu je čitav odbor iz Laktaša prešao u Ujedinjenu Srpsku. DNS nije dio koalicije. Neko je na neku milost Dodika dobio funkcije, nazivao je ranije Dodika medvjedom ", rekao je Stevandić.

Prije toga je predsjednik DNS i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić izjavio kako "on neće progutati žabu", aludirajući na Stevandićevu izjavu da će vladajuća koalicija možda morati prihvatiti da izađe na izbore po Izbornom zakonu čije izmjene je nametnuo Kristijan Šmit.

"Vidite da Šmit pokušava da da ovlaštenja CIK, vidite da zakon o penzionisanju ne zavisi od zakona nego od toga da li Šmit procijeni da li neko treba ići u penziju sa toliko i toliko godina ili kada njemu odgovara. Za razliku od Stevandića, ja nisam spreman da gutam žabe. Ja sam spreman da nastupam u interesu Republike Srpske, srpskog naroda, ne povređujući interese ni FBiH ni Bošnjaka. Pitajte ga da li je progutao taj specijalitet? Nisam nikada probao, možda Stevandić jeste", rekao je Nešić.

Dan nakon toga cijeli odobor DNS-a u Laktašima prešao je u Ujedinjenu Srpsku.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE