• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić u Njujork ispraćen iz hrama Svetog Save, molitvi prisustvovali i predstavnici Republike Srpske

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je jutros sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem molitvi u Hramu Svetog Save pred Vučićev polazak u NJujork, gdje će se pred Generalnom skupštinom UN naći antisrpska rezolucija o Srebrenici.

 Dodik i Vučić Izvor: Borislav Zdrinja

Zajedno sa njima molitvi su prisustvovali i predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, premijer Radovan Višković, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić, kao i drugi zvaničnici Srbije, Srpske i predstavnici Srba iz regiona.

Molitvu je predvodio NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

Patrijarh je blagoslovio Vučića i Dodika i poželeo Vučiću sreću i da ima dovoljno snage za teške dane koji predstoje.

"Idem u Njujork da se borim svom snagom i srcem za budućnost naše zemlje", poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je naveo da je pred put u Njujork zatražio blagoslov od patrijarha srpskog Porfirija i pomolio se Bogu u našoj svetinji - hramu Svetog Save u Beogradu.

"Silni su oni koji su protiv nas, ali Srbija je naša najveća svetinja. Mnogo je laži, ali je istina jedna i vkečna. Naša trobojka će se ponosno vijoriti u Njujorku, a pod njenim okriljem će novu energiju u zalaganju za pravedniji svijet naći sve slobodarske zemlje, sve nacije koje se bore za dostojanstvo i pravdu, koja je dugo bila obesmišljavana i ponižavana. Živela Srbija!", napisao je Vučić na Instagramu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem izvršena kratka analiza situacije u vezi sa prijedlogom rezolucije o Srebrenici.

"Ne možemo ništa sa garancijama reći, ali još vjerujemo da će značajan broj zemalja razumjeti koliko će biti negativnih reperkusija po odnose između Bošnjaka i Srba nakon donošenja te navodne rezolucije", rekao je Dodik novinarima u Beogradu.

On je istakao da je zajedno sa Vučićem, premijerom Srbije Milošem Vučevićem i predstavnicima Srba iz Crne Gore ostao u dužem, razgovoru, tokom kojeg je bilo riječi o rezoluciji i svesrpskom saboru, koji će biti održan 8. juna.

Sjednica Generalne skupštine UN na kojoj bi trebalo da bude razmatran prijedlog rezolucije o Srebrenici biće održana u četvrtak, 23. maja, objavljeno na stranici Generalne skupštine UN.

Glasanje o rezoluciji odgađano je nekoliko puta.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE