• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je Radenko Banović, potpredsjednik Radojičićevog pokreta? "Prepoznao sam podršku za svoje ideje"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Potpredsjednik Nezavisnog političkog pokreta "Svojim putem - Igor Radojičić" Radenko Banović kaže da je htio da se kandiduje kao nezavisni kandidat za Skupštinu grada Prijedora, ali da je u novom političkom subjektu prepoznao podršku za svoje ideje.

 Ko je Radenko Banović, potpredsjednik Radojičićevog pokreta? "Prepoznao sam podršku za svoje ideje" Izvor: Twitter

Mladi inženjer iz Prijedora Radenko Banović, do sada nepoznato ime na političkoj sceni, imenovan je za potpredsjednika novoformiranog političkog pokreta "Svojim putem - Igor Radojičić". Na narednim lokalnim izborima će biti nosilac odborničke liste za Skupštinu grada Prijedora.

Dvadesetdevetogodišnji master inženjer elektrotehnike i računarstva, zaposlen je kao inženjer u privatnoj IT firmi već šest godina, a do sada nije bio politički angažovan.

"Prvobitna ideja je bila da se kandidujem kao nezavisni kandidat za odbornika u Skupštini grada Prijedor na predstojećim lokalnim izborima, ali nakon nekoliko razgovora sa Igorom Radojičićem prepoznao sam da unutar novoformiranog pokreta Svojim putem postoji dovoljno prostora i podrške za ideje koje imam", kaže Banović za Mondo, odgovarajući na pitanje zašto je odlučio da se politički angažuje.

On smatra da su Radojičićeve politički pristup i stil prepoznatljiv i kompatibilni sa onim kako on vidi politiku, kao "argumentovanu diskusiju o političkim programima i idejama".

"Nakon što sam dobio podršku za program koji sam predložio, odlučio sam da postanem dio pokreta 'Svojim putem'. Moj lični cilj jeste formiranje političkog centra moći koji će težiti uspostavljanju meritokratskog sistema, jer je to jedini način da se zaustavi dalja devalvacija našeg društva koja prijeti da nam ugrozi i opstanak na ovim prostorima", sumira Banović.

Ovaj Prijedorčanin planira da nastavi karijeru u svojoj struci u privatnom sektoru i kaže da ne vidim sebe na pozicijama u izvršnoj vlasti, osim ako to ne bude neophodno.

Igor Radojičić, nekadašnji gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Narodne skupštine RS u subotu je predstavio svoj politički pokret "Svojim putem - Igor Radojičić". Najavio je žele da budu alternativa i SNSD-u i SDS-u i PDP-u za koje je rekao da su vladajuće stranke u dva najveća grada u Republici Srpskoj.

(MONDO)

Povezahno

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE