• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njemačka donirala 1,2 miliona evra Oružanim snagama BiH

Autor Nikolina Damjanić

U Sarajevu je potpisan tehnički sporazum na osnovu kojeg njemačka Vlada dodjeljuje finansijsku pomoć od 1,2 miliona evra za infrastrukturne radove u četiri kasarne Oružanih snaga BiH.

 Donacija Njemačke Oružanim snagama BiH Izvor: YouTube/Screenshot

Sporazum su potpisali sekretar Ministarstva odbrane u Savjetu ministara Muhamed Smajić i vojni ataše Njemačke u BiH Franc Jozef Nolte.

Novac će biti utrošen za grijanje u kasarnama "Kozara" u Banjaluci i "Mato Lučić Maturica" u Kiseljaku, za renoviranje objekata u kasarni "Vojvoda Radomir Putnik" u Doboju i rekonstrukciju u kasarni "Butila" u Sarajevu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Smajić je zahvalio za pomoć i istakao da se potpisivanjem sporazuma o realizaciji infrastrukturnih projekata potvrđuje partnerstvo dvije zemlje.

Nolte je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja sporazuma koji obuhvata projekte na teritoriji cijele BiH, te pohvalio rad Tima za izradu infrastrukturnih projekata Ministarstva odbrane koji je dao veliki doprinos realizaciji projekata.

On je rekao da je vrijednost sporazuma 1,2 miliona evra, a da je ukupna vrijednost donacije do sada 6,5 miliona evra, te najavio da ovo nije posljednji sporazum ove godine i da će ih u narednom periodu biti još.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE