• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će na sabor u Beograd? Crnadak ljut na Stevandića, Jelena Trivić najavila dolazak

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Veliki srpski sabor zakazan za 8. jun u Beogradu okupiće nekoliko hiljada ljudi iz Srbije i Republike Srpske. Odlazak na dugo najavljivani sabor opet je izazvao unutarpolitičke trzavice u Republici Srpskoj.

 Opozicija na Svesrpskom saboru u Beogradu Izvor: Mondo/ Goran Sivački

"Odluka predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske da u zvaničnu skupštinsku delegaciju za svesrpski sabor u Beogradu ne uvrsti nijednog poslanika iz opozicije nije samo novi dokaz mržnje i ostrašćenosti Nenada Stevandića prema opoziciji, nego je i svjestan potez, kojim se želi onemogućiti da se u Beogradu i širom svijeta čuje da u Republici Srpskoj postoji i drugi glas, onaj koji se suprotstavlja pogubnoj politici Stevandića i njegovih šefova iz SNSD", navodi se u današnjem saopštenju PDP-a, u kojem je prenesena izjava šef Kluba poslanika PDP u NSRS, Igora Crnatka.

Međutim, Crnadak najavljuje, da će "uprkos nerazumnom potezu Nenada Stevandića Klub poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske učestvovati sutra na svesrpskom saboru u Beogradu, jer je interes srpskog naroda i Republike Srpske iznad destruktivne politike neodgovornih pojedinaca u vlasti u Republici Srpskoj".

"Bićemo prisutni u Beogradu jer cijeli srpski narod treba da zna da je politika aktuelne vlasti u Republici Srpskoj avanturistička, da proizvodi previše konflikata i provokacija i da je dovela Republiku Srpsku u nepotreban i opasan rizik", dodaje.

Klub poslanika PDP će sutra na svesrpskom saboru sutra u Beogradu predstavljati Slaviša Marković, potpredsjednik PDP i predsjednik Odbora za evropske integracije u NSRS.

Trivić: Događaj nije politički

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić najavilaje da će zajedno sa delegacijom Narodnog fronta, prisustvovati Svesrpskom saboru koji se održava u subotu u Begradu.l

Trivićeva smatra da se ne radi o političkom događaju, nego o događaju važnom za sam srpski narod, ma gdje on živio.

"U svakom slučaju, ukoliko bude prostora za diskusuju na temu budućnosti srpskog naroda u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, planiram ukazati na štetu koju je Milorad Dodik nanio i još uvijek nanosi našem srpskom narodu, ne samo u Srpskoj nego svim Srbima u regionu, pa tako i u Srbiji", poručuje Jelena Trivić.

Trivićeva dalje navodi da bi najbolje za srpski narod bilo kada bi Milorad Dodik na Svesrpskom saboru saopštio da se povlači iz političkog života i da će ugasiti SNSD.

Poslanik Liste za pravdu i red Đorđe Vučinić najavio je da će u Beogradu prisustvovati samo molebanu u hramu Svetog Save, dok iz SDS još nije potvrđeno da će prisustvovati događaju.

Pretpostavka da će u Beograd putovati svi predstavnici i funkcioneri partija vladajuće koalicije iz Republike Srpske.

Iz Crne Gore je najavljeno da će svi poslanici i predsjednici opština iz Nove srpske demokratije (NSD) i Demokratske narodne partije (DNP), sa liderima Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem na čelu, prisustvovati Svesrpskom saboru koji će u subotu, 8. juna, biti održan u Beogradu.

Na Saboru će biti predstavljena deklaracija koju bi trebalo da usvoje skupštine Srbije i Republike Srpske i u kojoj će biti opisana aktuelna situacija sa srpskim narodom gdje god živi, ali i budući koraci ka ostvarivanju njegovih krucijalnih prava.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE