• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Banjaluci otvorena Kancelarija ruske ambasade (FOTO/VIDEO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

U Banjaluci je danas svečano botvorena Kancelarija Ambasade Ruske Federacije u BiH.

 12.jpg Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov istakao je da će vrata Kancelarije ruske Ambasade u Banjaluci biti otvorena za sve građane Republike Srpske bez obzira na nacionalnost i vjeroispovijest.

"Odavno se bavim ovim pitanjem i konačno je došao taj dan kada svečano otvaramo Kancelariju Ambasade Ruske Federacije u BiH u Banjaluci. Danas se svi prisutni raduju sa nama, a mi posebnu zahvalnost dugujemo Predsjedništvu BiH, koje je svojom odlukom omogućilo otvaranje Kancelarije", rekao je Kalabuhov u obraćanju tokom svečanog otvaranja Kancelarije u Banjaluci.

Kalabuhov je izrazio zahvalnost i Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara na poslovnoj komunikaciji.

"Posebno zahvaljujem rukovodstvu i zvaničnicima Republike Srpske, a naročito predsjedniku Republike Miloradu Dodiku na podršci i razumijevanju u rješavanju svih pitanja", naglasio je Kalabuhov.

On je istakao da je Rusija sa Republikom Srpskom uspješno razvijala i unapređuje odnose strateškog partnerstva.

"Još jedan dokaz tome je nedavni sastanak naših lidera, predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i predsjednika Srpske Milorada Dodika, gdje su razmotrena bitna pitanja i postignuti dogovori koji su osnov našeg rada", naglasio je Kalabuhov.

On je istakao da računa na dugu i pozitivnu djelatnost novog diplomatskog predstavništva Ruske Federacije, ističući da su svi poslovi na uspostavljanju Kancelarije izvedeni na osnovu odluke predsjednika Ruske Federacije.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE