• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEMOS u Banjaluci uz Stanivukovića? "Podržali smo ga i kad smo rušili Radojičića" - regaovao BOSANČIĆ (VIDEO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem potpredsjednik Gradskog odbora DEMOS-a Banjaluka Nenad Šibarević na jednom okupljanju prisutnima govori da na predstojećim lokalnim izborima podrže PDP-ovog kandidata za gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

 DEMOS u Banjaluci uz Stanivukovića Izvor: Mondo/Demokratski savez

Šibarević je u obraćanju naglasio da javno podržava aktuelnog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, a na tu izjavu je dobio i aplauz, prenosi ATV.

"Ja vas molim da podržite tog mladog čovjeka, podržali smo ga kad smo rušili /kandidata SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke na prošlim lokalnim izborima/ Igora Radojičića", istakao je Šibarević.

On je, između ostalog, govorio i o tome gdje će sve raditi puteve na području Potkozarja, ukoliko Stanivuković pobijedi.

Nenad Šibarević je u tri mandata biran za odbornika u Skupštini grada Banjaluka. Privatni je preduzetnik i bavi se uzgojem šarana.

DEMOS u Banjaluci je u koaliciji koju predvodi SNSD.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka LJubo Ninković ranije je rekao da su određeni koalicioni partneri na nivou grada saučesnici gradonačelnika Stanivukovića u vršenju brojnih nepravilnosti u najvećem gradu Srpske.

BOSANČIĆ: Izjava je izvučena iz konteksta

Generalni sekretar DEMOS-a Boran Bosančić izjavio je za Srnu da je izjava potpredsjednika Gradskog odbora ove stranke u Banjaluci Nenada Šibarevića, u kojoj na stranačkom skupu daje podršku aktuelnom gradonačelniku Drašku Stanivukoviću, izvučena iz konteksta i da je to samo plod sukoba mjesnih odbora DEMOS-a i SNSD-a u Piskavici.

„On je samo govorio o projektima koje podržava i koje je uradio gradonačelnik Draško Stanivuković. Za nas je Nikola Šobot kandidat koji ima impresivnu biografiju, ali nas niko iz Gradskog odbora SNSD-a nije zvao. Mi smo spremni da se odazovemo svakom razgovoru, ali iz banjalučkog SNSD-a postoji shvatanje da im DEMOS ne treba i da smo mi minorna politička organizacija“, naveo je Bosančić.

Kaže da situacija na gradskom nivou ne oslikava saradnju na republičkom, te tvrdi da je DEMOS koalicioni partner koji podržava sve odluke na nivou Republike Srpske, i dodao da su izvučene iz konteksta i izjave zvaničnika DEMOSA o značaju ove stranke prilikom „rušenja“ Igora Radojičića, bivšeg gradonačelnika Banjaluke.

„Gdje je bio jak DEMOS pobjedu je odnio Igor Radojičić. DEMOS je ispoštovao dogovore kada je riječ o zajedničkim kandidatima“, istakao je Bosančić.

(SRNA)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE