• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ističe period izlaganja: Provjerite da li ste upisani u birački spisak

Autor Dušan Volaš

Gradska izborna komisija podsjeća građane/birače sa područja grada Banje Luke da je izvod iz Privremenog biračkog spiska izložen na javni uvid do 8. jula, te da svi građani u sjedištima pripadajućih mjesnih zajednica mogu izvršiti uvid i provjeru svojih podataka.

 Provjerite da li ste registrovani birač Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Izvod iz Privremenog biračkog spiska izlaže se na uvid javnosti u periodu od 120. do 90. dana prije dana održavanja izbora. Za Lokalne izbore 2024. godine koji će biti održani 6. oktobra 2024. godine, period izlaganja je od 8. juna do 8. jula 2024. godine.

Na javnom uvidu je izvod iz Privremenog biračkog spiska izrađen sa stanjem na dan raspisivanja izbora, tj. 8. maj 2024. godine u elektronskoj verziji, i dostupan je građanima na internet stranici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine www.izbori.ba, u obliku pretraživača, po osnovnim izbornim jedinicama i biračkim mjestima sa prethodnih izbora.

Gradska izborna komisija Banja Luka je takođe, izvod iz Privremenog biračkog spiska dostavila u elektronskoj ili u štampanoj formi u propisanom roku Centru za birački spisak i mjesnim zajednicama, kako bi birači mogli imati pristup istim i mogli provjeriti i izvršiti ispravku ili dopunu svojih podataka kod nadležnog organa.

Birači koji imaju status raseljenih lica, mogu se opredijeliti za biračku opciju (opština, odnosno mjesto glasanja i način glasanja – lično ili u odsustvu), do 23. jula 2024. godine. Ukoliko birači/raseljena lica u pomenutom roku žele promijeniti opciju glasanja, potrebno je da se prijave u Centar za birački spisak (kancelarija br. 15 Gradske uprave Banja Luka) a ukoliko to ne učine, zadržaće opciju glasanja sa proteklih opštih izbora.

Gradska izborna komisija Banja Luka poziva sve građane s biračkim pravom da izvrše uvid u izvode iz Privremenog biračkog spiska, te da ukoliko utvrde potrebu za ispravkom i dopunom svojih podataka odmah kontaktiraju nadležni matični ured i Centar za birački spisak, kako bi se izvršile potrebne ispravke ili dopune. Zaključivanje Centralnog biračkog spiska za predstojeće oktobarske izbore je 22. avgusta, i do tada građani/birači mogu izvršiti neophodne ispravke u pogledu adrese prebivališta na lokaciji organa nadležnog za vođenje evidencije o prebivalištu.

GIK Banja Luka poziva sve koji imaju informaciju da se na izvodima nalaze imena lica koja su umrla da o tome odmah obavijeste nadležni matični ured i Centar za birački spisak kako bi se pokrenule procedure upisa tih lica u matičnu knjigu umrlih i kako bi se izvršilo brisanje podataka tih lica sa biračkih spiskova koji će se koristiti za potrebe provođenja Lokalnih izbora 2024. godine.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE