• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kancelarija EU povodom Bratunca: "Važno je sjećati se svih tih žrtava"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Kancelarija Evropske unije u Bosni i Hercegovini oglasila se povodom, blago rečeno kritika, od strane političara i drugih pojedinaca iz sarajevskog političkog spektra, na njihovu jučerašnju posjetu Bratuncu.

 shutterstock_2185957329.jpg Izvor: Shutterstock

Kancelarija Evropske unije u Bosni i Hercegovini, zajedno sa diplomatama zemalja članica EU, juče je odala počast nevinim civilnim žrtvama ubijenim na području Birača u okolini Bratunca u periodu od 1992. do 1995. godine.

"Počast smo odali isključivo nevinim civilnim žrtvama. Nedvosmisleno osuđujemo počinioce svih zločina. Međunarodni i domaći sudovi su iscrpno razmatrali dešavanja tokom rata od 1992. do 1995. godine, te nesporno utvrdili prirodu počinjenih zločina u sudskim presudama, uključujući genocid u Srebrenici", saopšteno je iz Kancelarije EU u BiH.

Dalje je saopšteno da je tokom rata od 1992. do 1995. godine širom Bosne i Hercegovine ubijen veliki broj nevinih civilnih žrtava.

"Važno je sjećati se svih tih žrtava. Svaka od tih žrtava ima svoje najmilije koji čuvaju sjećanje na njih i oplakuju ih. Vijenac je položen njima u spomen. Groblje u Bratuncu na kojem je položen vijenac je mjesno gradsko groblje, gdje su ukopane i nevine civilne žrtve iz rata od 1992. do 1995. godine. Neistinite su tvrdnje da se radi o vojničkom groblju ili da su tu ukopani isključivo poginuli vojnici. Jedina namjera sa polaganjem vijenca u Bratuncu nam je bila da iskažemo empatiju, poštovanje i razumijevanje za stradanja svih nevinih civilnih žrtava", pravdaju se u Kancelariji EU u BiH.

Direktor Memorijalnog centra u Potočarima Emir Suljagić poručio je juče Delegaciji EU u BiH da će "pakleno platiti" za to što su njihovi predstavnici juče na vojničkom groblju u Bratuncu odali počast ubijenim srpskim civilima.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

XJB3

Kasno su se setili poklanih Srba od strane nasera koljača iz Srpske Srebrenice.pošto ne poštujete tuđe žrtve ne poštujem ni ja vaše.

RS

Jadna EU kad se mora suljagicu pravdati. To pokazuje koliko ste jaki hahaha

MONDO REPORTAŽE