• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AMERIKANCI PITALI "WHERE IS THE MONEY?" Stigao odgovor iz Vlade Republike Srpske

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ambasada SAD- u BiH objavila je danas da se RS na Banjalučkoj berzi u posljednih godinu i po zadužila za više od 1,1 milijardu KM.

 Vlada RS i ambasada SAD Izvor: MONDO

"Vlada RS se u posljednjih 18 mjeseci samo na Banjalučkoj berzi zadužila za više od 1,1 milijardu KM, što je značajan iznos koji ne uključuje čak ni komercijalne kredite koje je Vlada RS uzela, a za koje uslovi nisu javno objavljeni. Dakle, ako je Vlada RS ipak završila sa deficitom i i dalje ima problema s plaćanjem i poštovanjem rokova plaćanja socijalnih usluga i subvencija za poljoprivredu, postavlja se pitanje gdje je nestao sav taj novac?", navodi se u objavi američke ambasade uz dodatak, tag - "Where is the money".

Ministarstva finansija Republike Srpske oglasilo se kasnije danas i demantovalo navode američke Ambasade o stanju duga Srpske ističući da je ta objava "u skladu sa pritiscima na Srpsku i dodatnom unošenju nemira, naglasivši da ne postoji problem sa nivoom zaduženja".

Riječ je, kako navode, o saopštenju američke Ambasade koje je "u potpunosti u skladu sa pritiscima sa kojima se Republika Srpska suočava i miješanjem u unutrašnju politiku na krajnje neprimjeren i površan način".

Ministarstvo finansija demantuje, kako su rekli, sve iznesene "laži o stanju finansija čiji je cilj da dodatno unesu nemir i pojačaju efekat sankcija".

"Republika Srpska nema problema sa nivoom zaduženja, kao ni sa otplatom postojećih obaveza. Sve obaveze i okviri su planirani budžetom i odlukama o zaduživanju koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske", navodi se u saopštenju, prenijela je Srna.

Istovremeno, kako dodaju, sa planiranim zaduživanjima, redovno se otplaćuju sve budžetske obaveze, a između ostalog i stari dug.

"Sve realizovane emisije dugoročne i kratkoročne su javnosti dostupne na sajtu Ministarstva finansija", navodi se u saopštenju.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

@Jaaa. To je sve zapadna propaganda sa ciljem da se unisti vlast u RS i postave njihovi poltroni u onom sl opozicija koja je spremna istog momenta da preda sve nadleznosti federaciji i ukinu RS.

Jaaa

Zašto muslimane ne pitaju gdje su pare, desetine mlrd dolara, a 90% povratničkih kuća nema fasadu

MONDO REPORTAŽE