• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KLOKIĆ O NEUSVAJANJU REFORMSKE AGENDE: Blokada SDA pokazuje političku neodgovornost

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić ocijenio je da je neusvajanjem Nacrta reformske agende značajno usporen ekonomski rast BiH, jer je onemogućena prva tranša od 70 miliona evra iz Plana rasta za zapadni Balkan.

 Zlatan Klokić Izvor: Mondo - Slaven Petković

"S druge strane imamo pokazatelje da je ekonomski rast iz godine u godinu u Srpskoj sve veći", istakao je Klokić.

To što nije usvojen Nacrt reformske agende, Klokić ne vidi kao zatvaranje vrata BiH EU, ali je ukazao da blokada SDA pokazuje njihovu političku neodgovornost.

"Nadam se da će se ove stvari riješiti u FBiH, jer u Republici Srpskoj, kada je bilo riječi i o Akcionom planu za Plan rasta i mjerama koje su trebale biti usaglašene, od 112 mjera Srpska je usvojila i usaglasila 110, a preostale su dvije koje su crvena linija preko koje ne možemo preći", rekao je Klokić za RTRS.

On je podsjetio da je i prilikom dobijanja kandidatskog statusa Evropska komisija u 14 ključnih prioriteta jasno rekla da je potrebno riješiti pitanje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH.

"Ustavni sud uvijek donosi odluke koje su na štetu Republike Srpske i onda je jasno da su političke motivisane", rekao je Klokić.

On je naveo da je stav Republike Srpske da štiti svoje nadležnosti i ono što je definisao Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum.

Klokić je konstatovao da je stav američke Ambasade u BiH uvijek tendenciozan i za sve optužuju Republiku Srpsku i njenog predsjednika Milorada Dodika, ne gledajući ono što je definisao Ustav, Dejtonski sporazum ili ono što su strane unutar BiH pokušale da dogovore.

Radni tim za izradu Plana reformi u BiH nije usvojio Nacrt reformske agende, jer predstavnici vlasti iz četiri federalna kantona nisu dali saglasnost na predloženi nacrt dokumenta,

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE