• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor CIA-e održao sastanke u Sarajevu: "Razgovarano o zabrinjavajućem djelovanju Dodika i Vlade RS"

Autor Dragana Božić

Vilijam Berns, direktor CIA, doputovao je u utorak u Sarajevo gdje je imao sastanke sa predstavnicima obavještajne zajednice, članovima Predsjedništva BiH kao i sa ministrom inostranih poslova BiH Elmedinom Konakovićem.

 profimedia-0856263384.jpg Izvor: Anna Moneymaker / Getty images / Profimedia

Zvaničnik Vlade SAD potvrdio je da su na sastanku razgovarali u vezi sa pitanjima od zajedničkog interesa, što uključuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH, piše N1.

"Takođe, razgovarano je o zabrinjavajućoj secesionističkoj retorici i djelovanju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Vlade Republike Srpske", istakao je zvaničnik Vlade SAD.

Inače, Berns je već dolazio u Bosnu i Hercegovinu.

Na poziciju direktora CIA došao je kao prijedlog predsjednika Džoa Bajdena, a jednoglasno je podržan u Senatu. Ranije je bio ambasador u Rusiji. Prvi je karijerni diplomata na poziciji direktora CIA, a služio je i pod demokratama i pod republikancima.

Vilijam Berns jako dobro poznaje prilike u Bosni i Hercegovini. Kao zamjenik državnog sekretara SAD 2012. godine je posjetio BiH te je razgovarao sa članovima Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, Željkom Komšićem i Nebojšom Radmanovićem, te sa predsjedavajućim Savjeta ministara i ministrom spoljnih poslova Bosne i Hercegovine.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lopovluk

Uz sve moguce hiljade nevladinih org i izdajnika Srpskog roda koji su se prodali zapadu nisu uspjeli da izazovu nerede i da smjene vlast u Srbiji da joj mogu oteti litijum pa se sad okrecu prema RS da nas kradu lakse im je.

Raovan

Ovi zbog pljačke u ciu navukli na leđa

Kozarska Dubica

Ahaaaa zato se umirio papak Darko Banjac i okrenuo leđa Dodiku. Banjac kad je bilo obeležavanje zločina u Oluji nije reč jednu napisao i objavio na društvenim mrežama nego je bio na otvaranju ambulante Merhameta. Banjac spriječio Dodikovom sinu Igoru da se obrati na regati u Kozarskoj Dubici. Strah je Banjca da ne dođe na Američku crnu listu. Nema više slikanja sa Ruskim Noćnim Vukovima a nekad mu je Ruski ambasador na slavu dolazio u kući u Brekinju na selo. Znaju Zapadne službe sve od nekretnina do ljubavnica. Mnogi će njegovim stopama!

Gz

Znao sam. Ako ovi naši budu ludi kao što je on bezobrazan eto nama novog rata na ovim prostorima.

MONDO REPORTAŽE