• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Višković osudio napad na srpsku djecu u Mostaru: "Najoštrije kazniti počionice ovog gnusnog čina"

Autor Dragana Božić

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković osudio je napad na srpsku djecu u Mostaru i isticanje fašističkih simbola, te zatražio da počinioci ovog gnusnog čina sa fašističkim predznakom budu najoštrije kažnjeni.

 Višković osudio napad na srpsku djecu u Mostaru Izvor: Mondo/Slaven Petković

"Najoštrije osuđujem vandalski napad na djecu srpske nacionalnosti u povratničkom selu Baćevići kod Mostara, kao i isticanje fašističkih simbola na sportskom igralištu u ovom naselju od strane nepoznatih počinilaca", rekao je Višković.

On je rekao da očekuje od nadležnih organa da što prije identifikuju počinioce i da ih adekvatno sankcionišu, saopšteno je iz Vlade.

"Od Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona tražim da Srbima povratnicima u Mostar omoguće i garantuju bezbjednost i miran život u njihovim domovima", istakao je premijer Srpske.

On je poručio da se nasilje mora iskorijeniti iz društva, a posebno nasilje čiji je korijen u međunacionalnoj netrpeljivosti.

"Tražim da se počionioci ovog gnusnog čina sa fašističkim predznakom najoštrije kazne i da se na taj način istakne nulta tolerancija prema svakoj vrsti nasilja usmjerenoj ka povratnicima u Hercegovačko-neretvanskom kantonu", rekao je Višković.

U mostarskom povratničkom naselju Baćevići sinoć je više nepoznatih osoba na igralištu napalo srpsku djecu, a igralište i selo oblijepljeno je kukastim krstovima, svastikama, slovom "U", "HVO", potvrdili su za Srnu mještani Baćevića.

Mještani tvrde da se kroz selo prije četiri noći čula i rafalna pucnjava. 

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Osman Karačić

Šta misliš Boškoviću ima li kod vas ovakvih ili sličnih situacija.Ja mislim da ste vi veliki sijači nacionalističkog odpada i sad vam se to vraća isto ambrozija koju je teško iskorijeniti.Pružite istinitu poštenu ruku pomirenja i onda možete očekivati miroljubljiv odnos drugih Ane samo kritikovati drugea sebe uzdizati.

Banja Luka

Jače Viškoviću ,ustaše nas napadaju.. Čuvajte nam našu Bosnu i Hercegovinu..

MONDO REPORTAŽE