• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren Dom zdravlja "Srbija" u Stanarima (FOTO)

Autor Dragana Božić

U Stanarima je danas otvoren Dom zdravlja "Srbija" koji ima oko 1.700 metara kvadratnih, sa prizemljem i dva sprata, a smješten je u centru opštine neposredno uz regionalni put Doboj-Prnjavor.

 Srn2024-9-2_956344_3.jpg Izvor: Srna

Dom zdravlja otvorili su predsjednici Republike Srpske Milorad Dodik i Srbije Aleksandar Vučić, kao i drugi visoki zvaničnici.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zahvalio je Srbiji koja je podržala izgradnju Doma zdravlja u Stanarima i u cijelosti ga finansirala.

"Istorijski dan je da je došao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Stanare", rekao je Dodik i dodao da je Vučić objedinio srpski narod gdje god se nalazi.

On je istakao da Srpska želi da razvija Stanare i u narednim godinama će, kako je rekao, završiti da ova lokalna zajedica bude spojena sa auto-putem, a u narednih četiri pet godina završiće auto-put prema Beogradu.

"Ne stojimo jer je i Srbija tu koja je motor razvoja", rekao je Dodik na svečanom otvaranju Doma zdravlja u Stanarima gdje je i Vučić prisutan.

On je istakao da je samopouzdanje vratio Vučić, da je promijenjen odnos prema Republici Srpskoj u svim važnim strateškim dokumentima Vlade Srbije.

Srbija je u mnogim projektima u svim lokalnim zajednicama i izgradila je masu objekata u saradnji sa Vladom Srpske, rekao je Dodik i dodao da gotovo u svim opštinama ima inesticija gdje je Srbija glavni investitor. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je presrećan što je danas u Stanarima, te da je Srbija uložila više od 3,5 miliona KM za izgradnju Doma zdravlja u ovoj lokalnij zajednici.

"Za mene je ogromna čast što sam ovde na otvaranju prelepog Doma zdravlja", rekao je Vučić u obraćanju povodom otvaranja Doma zdravlja "Srbija".

On je naglasio da ima mnogo objekata u Srpskoj u koje je Srbija ulagala novac, te da će tako biti nastavljeno sa najvećom srećom, pažnjom i ljubavlju.

"Nastavićemo koliko god možemo da pomožemo Republici Srpskoj i našem narodu. Vi Srbiji pomažete opstankom na svojim vekovnim ognjištima i ljubavlju prema nama", dodao je Vučić.

On kaže da je sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom dogovorio da, šta god da bude, Srpska ne može i nikada neće da ide protiv Srbije, a Srbija nikada ništa neće učiniti protiv interesa Srpske.

"Ne samo da imate predsednika Srbije koji jednako voli Srbiju, kao i Republiku Srpsku, nego i narod u Srbiji voli Srpsku. Volimo vas kao što i vi volite nas", rekao je Vučić.

Načelnik Opštine Stanara Radojica Čelić uručio je Vučiću povelju počasnog građanina.

Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

Ćelić je istakao da je Dom zdravlja prvi javni objekat koji je izgrađen u Stanarima od dobijanja statusa opštine.

"Svaki stanovnik zaslužuje kvalitetne i adekvane uslove za život i izgradnja Doma zdravlja je bila prioritet", rekao je Ćelić u obraćanju na svečanom otvaranju Doma zdravlja "Srbija" u Stanarima čiju je izgradnju finansirala Vlada Srbije.

On je istakao da dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Stanare predstavlja veliku čast i da je objekat slika u kome se ogleda njegov lični odnos i odnos Srbije prema Srpskoj.

"Izgradnjom doma zdravlja pokazali smo da nam možete vjerovati", rekao je Ćelić.

On je naveo da je u prethodne četiri godine tim odgovornih ljudi preuzeo upravljanje ovom opštinom, da je mnogo urađeno i da mnogo posla predstoji.

Ćelić je zahvalio predsjedniku Narodne skupštine Nenadu Stevandiću za podršku istakavši da je pokazao kako se odnositi prema svakom dijelu Srpske.

Izgradnju Doma zdravlja "Srbija" finansirala je Vlada Srbije.

Svečanosti u Stanarima prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, predsjednik Vlade Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, ministri u Vladi Srpske, načelnik opštine Stanari Radojica Ćelić, gradonačelnici Doboja Boris Jerinić i Prnjavora Darko Tomaš.

Prethodno su visoke zvanice obišle prostorije Doma zdravlja.

Jedan od najpoznatijih banjalučkih muzičara i kompozitora Miroslav Janjanin otpjevao je pjesmu posećenu Srbiji, a na bini su mu se pridružili Vučić, Dodik, Cvijanovićeva i Stevandić.

Ova zdravstvena ustanova sa 59 zaposlenih, četiri tima porodične medicine, laboratorijom i Službom hitne pomoći, imaće i Centar za bazičnu rehabilitaciju, RTG kabinet, pedijatriju, ginekologiju, Higijensko-epidemiološka službu, te druge usluge koje pripadaju nivou primarne zdravstvene zaštite.

Kamen temeljac položen je 15. jula 2022. godine u prisustvu tadašnjeg predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića i konzula Srbije u Banjaluci Vesne Marinković. 

(Srna/Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE