• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković najavio podjelu placeva, subvencije za vrtiće,"Kartice za zdravo djetinjstvo"... (VIDEO)

Autor Nikolina Damjanić

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je najavio početak podjele besplatnih placeva, projekata za kuće, subvencija za vrtiće, ali i kartica za penzinere i djecu.

 5.jpg Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Prijave za sve navedene subvencije i olakšice iz Gradske uprave počeće u petak, 6. septembra, baš kada počinje i predizborna kampanja za Lokalne izbore.

U petak počinje i prijava za dodjelu besplatnih placeva na nekoliko lokacija, a Stanivuković je detaljno objasnio ko može da se prijavi i koji su uslovi.

“Od petka svi mladi bračni parovi i samohrani roditelji mogu da se prijave. Od uslova je potrebno dokaz da su mlađi od 35 godina i da su u braku, da žive u Banjaluci najmanje dvije godine, i da na sebi nemaju nepokretnosti, odnosno stan, kuću ili plac”, istakao je gradonačelnik.

Ovom prilikom biće sprovedeno bodovanje i utvrđena rang lista na osnovu koje će se napraviti redoslijed podjele.

“Prioritet su naravno mladi bračni parovi sa više djece. A placevi će biti dijeljeni u Motikama, Drakuliću, Kuljanima, Barlovcima, Vrbanji, Bistrici i tako dalje”, objasnio je Stanivuković i naglasio da podjela prvih placeva kreće od 20. septembra.

Pored podjele besplatnih placeva Stanivuković je pozvao i sve koji su se prijavili za besplatan projekat za kuću da dođu u nadležno odjeljenje.

“Imamo stotinu zahtjeva, dođite pogledajte projekte za kuću i izaberite koji želite”, istakao je on, i dodao da nakon toga slijede i besplatne građevinske dozvole, kojih je u junu i julu izdato ukupno 54.

Subvencije za privatne vrtiće i "Kartice za zdravo djetinjstvo"

Prije podjele placeva Banjalučanima se biti podijeljene subvencije za privatne vrtiće, najavio je danas gradonačelnik.

“Od sutra kreću subvencije za privatne vrtiće u iznosu od 150 maraka. Čak 2.550 mališana će dobiti ove subvencije što je najveća pomoć ovog tipa u istoriji Banjaluke”, objasnio je Stanivuković.

Ovo nije jedina vijest koja će obradovati roditelje jer od danas kreće i podjela kartica “za zdravo i sretno djetinjstvo”.

“Veliki popust na sve asortimane za djecu i trudnice. Popusti od 20 do 40 odsto pa tako na primjer torba koja je koštala oko 130 maraka koštaće 76, sjedalica od 418 maraka koštaće 275”, tvrdi gradonačelnik.

Ni najstariji Banjalučani nisu izostavljeni sa liste predizbornih poklona. Tako od četvrtka kreće podjela kartica za penzinere.

“Popusti su na hrani, lijekove gorive. Na primjer hljed koji košta 1,2 maraka kostaće jednu marku”, istakao je Stanivuković.

Na kraju je naglasio da su u Gradskoj upravi zbog nemogućnosti da navedene odluke sprovedu kroz Skupštinu Grada, morali da idu zaobilaznim putevima i da se “snalaze”.

"Vjerujemo da će promjenom sastava Skupštine u klupe sjesti neki razumniji ljudi koji će vidjeti važnost ovih mjera. Mi se trenutno borimo i idemo zaobilaznicama”, zaključio je Stanivuković.

(BL portal/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE