• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ninković tvrdi da voda nije za piće u "pola Banjaluke", iz Instituta obećali da će razjasniti situaciju

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Voda u Banjaluci nije ispravna za piće i upotrebu u desetak banjalučkih mjesnih zajednica među kojima su i centralni dijelovi grada, tvrdi predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković.

 IMG_9264.jpeg Izvor: Mondo/Slaven Petković

On se pozvao na rezultate analize koju je uradio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Ninković je naglasio da su rezultati pokazali da voda u desetak banjalučkih mjesnih zajednica nije za piće te je dodao da je riječ o gradskim mjesnim zajednicama Centar dva, Paprikovac, Bulevar te Potkozarju, Verićima i drugim mjesnim zajednicama.

Tvrdi da su gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i direktor "Vodovoda" Aleksandar Zolak znali mjesecima za ove rezultate i da o tome nisu obavijestili javnost.

"Nevjerovatno je da Stanivuković i Zolak zarad političkih poena uskrate novac koji je namijenjen za vodovod, kako bi se voda tretirala i bila ispravna za piće, preusmjerili za gradnju najvećeg vještačkog jezera u BiH", rekao je Ninković novinarima u Banjaluci, prenosi Srna.

Ninković je još dodao, a sve pozivajući se na izvještajie Instituta, da Stanivuković i Zolak "truju Banjalučane i djecu" vodom i saznanjem da mjesecima unazad voda nije ispravna i da nisu uradili ništa da se to spriječi.

Komentarišući nalaze iz instituta iz Beograda i Zagreba koji govore da je voda u Banjaluci ispravna za piće, što je objavljenao i na sajtovima "Vodovoda" i Gradske uprave Banjauka, Ninković kaže da ne može da ulazi u način uzorkovanja vode.

MONDO je od Instituta za javno zdravstvo zatražio da hitno pojasne ove tvrdnje, a rečeno nam je da će se to i dogoditi nakon što analiziraju šta je to Ninković rekao i na koje analize se pozvao.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

8. Xy

Kome da vjerujemo? Truju li nam djecu?

kampanja

@8. Xy Ugasiti TV u narednih mjesec dana

čista

@8. Xy Vraćaju mu za kiseonik što je pričao da ne valja. A voda je identična kao i prije 5,10,15 godina. Preslatko mi je gledati razne direktore kako vuku pakete vode po marketima. Kako se boje za svoje dupe, kao i onaj u filmu Variola vera. Samo nek su nam oni živi, zdravi i debeli

MONDO REPORTAŽE