• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inicijativa Igora Crnatka: Ko ima veze s drogama, ne može dobijati tendere, subvencije niti raditi u javnoj upravi

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Crnadak najavio da će uputiti inicijativu za izradu zakonskog rješenja kojim će biti zabranjen rad u javnoj upravi i onemogućeno korištenje grantova i subvencija licima za koja se utvrdi da su konzumirali ili zloupotrijebili narkotike.

 Inicijativa zakon narkotici Crnadak Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske je rekao da bi se novim zakonskim rješenjem uredilo da lica koja su prekršajno ili krivično presuđena za djela povezana sa zloupotrebom narkotika vrate cjelokupan iznos novca dobijenog iz budžeta po osnovu subvencija, grantova u posljednjih pet godina prije počinjenog djela.

"Radi se o inicijativi koju sam najavio još 28. avgusta, kada se pojavila informacija o hapšenju lica B.U. u Banjaluci koje je izvršilo i napad na policijske službenike, a uhvaćeno je i da upravlja vozilom pod dejstvom narkotika. Dalje saznajemo da se radi o licu koje koristi razne pogodnosti od Republike Srpske, višestruki korisnik raznih subvencija, grantova za umjetničke, kulturne, sportske i druge događaje i organizacije, te da su preduzeća u kojima je dio vlasničke ili upravljačke strukture dobila više raznih poslova, te da je ukupan iznos svih transakcija Republike Srpske sa ovim licem milionski", navodi Crnadak.

Crnadak predlaže da se zakonom uredi da ovakva lica ne bi mogla konkurisati niti biti korisnici bilo kojeg nepovratnog davanja iz budžeta na bilo kojem nivou, uključujući grantove, subvencije i druge oblike državne pomoći.

Osim toga, kaže Crnadak, predviđeno je da lica koja su u proteklih pet godina prekršajno ili krivično presuđena za djela povezana sa narkoticima neće moći da konkurišu za radno mjesto u javnoj upravi i preduzećima.

Crnadak je naveo da će incijativa biti upućena Vladi Republike Srpske i svim klubovima poslanika u Narodnoj skupštini Srpske.

"Smatram da bi se prihvatanjem ove inicijative ostvarila višestruka korist za društvo, jer bi usvajanje pomenutih zakonskih rješenja djelovalo preventivno i upozoravajuće kad je u pitanju korištenje i zloupotreba narkotika generalno. Takođe, Republika Srpska bi na ovaj način iskazala poštovanje prema svim svojim građanima, koji plaćaju porez ili na bilo koji način doprinose punjenju budžeta, jer nije normalno i ne smije biti prihvatljivo da se narodnim novcem finansira nečije korištenje raznih narkotika i drugih nedozvoljenih opijata", poručio je Crnadak.

(MONDO)

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Ako zapališ džoint znači ništa politika , ne valja ti incijativa

MONDO REPORTAŽE