• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojičićeva: Otvaranje Kuće Milanovića je politički događaj, predstavnici institucija RS neće prisustvovati

Autor Nikolina Damjanić

Vlada Republike Srpske u potpunosti je sa 4,5 miliona KM finansirala sve radove na obnovi kuće Milanovića, jednog od najstarijih objekata u Banjaluci, kaže Željka Stojičić, ministarka prosvjete i kulture RS.

 Željka Stojičić MPiK -.JPG Izvor: Ministarstvo prosvjete i kulture RS

Stojičić napominje da su sredstva za obnovu izdvojena z budžeta republičkih institucija, predsjednika Republike Srpske kao i Vlade Republike Srpske putem Ministarstva prosvjete i kulture.

"Na realizaciji ovog projekta, definisane su zajedničke aktivnosti Grada Banjaluka i Vlade Republike Srpske, kojim su definisane obaveze obje strane. Prema informacijama da Grad Banjaluka nije izvršio svoje obaveze koje se odnose na rješavanje imovinsko-pravnih poslova, a koje prethode izdavanju građevinske dozvole postoji opravdana sumnja da je gradska administracija prekršila zakone i potrebno je ispitati da li u postupanjima grada ima elementa krivične odgovornosti", kaže ona.

Stojičićeva kaže da neće prisustvovati na večerešnjem otvaranju jer to nije društveni događaj nego politički odnosno predizborni skup Partije demokratskog progresa.

"Otvaranje obnovljene Kuće Milanovića, koje je zakazano za večeras, nije društveni događaj nego politički, predizborni skup Partije demokratskog progresa, zbog čega predstavnici institucija Republike Srpske i kulturni radnici neće prisustvovati ovom događaju", poručila je ona.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Vi idite na kotlićijadu

MONDO REPORTAŽE