• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović Dodiku: Stigli ste do rata sa Anđelinom

“Srebrenica je težak zločin koji nije bio potreban, ali ne može se izvojiti samo jul 1995”, rekao je Dodik u direktnom sučeljavanju sa liderom LDP-a

 Jovanović Dodiku: Stigli ste do rata sa Anđelinom  Izvor: MONDO

Predsjednik LDP Čedomir Jovanović istakao je danas u Beogradu da su prvi predsjednik i prvi komandant vojske RS u Hagu i, u duelu sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom, istakao da jeste izvučena iz koneksta njegova priča o RS kao genocidnoj tvorevini - ali da je to ne čini manje značajnom.

"Koliko je ona važna Dodiku i drugima, vlast u Srbiji uvijek zloupotrebljava Srbe u Hrvatskoj i RS, a težinu te rečenice ne mogu da umanjim", istakao je Jovanović i dodao da je tačno da je u Srebrenici učinjen zločin koji je okarakterisan kao genoicid i da je isto tako činjenica da Bosna nije država "već lonac".

U direktnom sučeljavanju u Novinskoj agenciji Tanjug, Jovanović je poručio predsjedniku RS Miloradu Dodiku da se politikom "stiglo do rata sa Anđelinom Džoli", aludirajući na široku raspravu u javnosti o odnosu prema ratu i ulozi Srba u filmu popularne glumice.

Po Jovanovićevim riječima, Srbija mora da ponudi jasan plan za rješenje u RS, a ne da gleda sa strane.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odbacio je danas, u direktnom sučeljavanju sa Čedomirom Jovanovićem, kvalifikaciju lidera LDP-a da je Republika Srpska genocidna tvorevina, ocjenjujući da je ta tvrdnja apsolutno neprihvatljiva, netačna i uvreda za RS i srpski narod.

U duelu u Pres klubu Tanjuga, Dodik je ocijenio da je “propaganda učinila da se kaže da su Srbi zločinici”, a da može da se priča o zločinima “od Dobrovoljačke, tuzlanske kolone”.

“Srebrenica je težak zločin koji nije bio potreban, ali ne može se izvojiti smao jul 1995”, rekao je Dodik, podsjećajući da su tri godine prije Srebrenice snage Nasera Orića izlazile iz zaštićene zone i činile zločine nad Srbima. "Ne pravdam zločin, ali ako pričamo - moramo o svemu”, kazao je Dodik.

Jovanović, čija je izjava da je RS stvorena na srebreničkom zločinu, naglasio je da je to bio “najmasovniji ratni zločin u poslijeratnoj Evropi”.

Ističući da “nisu Karadžić i Mladić Pijemont srpstva”, Jovanović je ocijenio da je prava tema politika Srbije, u kojoj na tribinu u
Novinskoj agenciji Tanjug mora da dolazi sa obezbjeđenjem, kao i Dodik.

“Od koga mene u ovom gradu čuva policija kao da igra hrvatska rukometna reprezentacija”, upitao je Jovanović.

Predsjednik Repbulike Srpske izjavio je danas da Republika Srpska nije genocidna tvorenivina, da nije nastala na genocidu, kao i da on lično nikada nije prioznao da se genocid u Srebrenici dogodio već da je damo konstatovao činjenicu da je sud to utvrdio.

"Samo sam konstatovao da je sud utvrdio da je izvršen genocid, nisam priznao činjenicu da se on dogodio. Smatram da se genocid kao kvalifikacija ne može održati.. Smatram da se nije desio...", rekao je Dodik.

On je u tom smilsu naveo da je Dejtonski sporazum kvalifikovao događaj u Srebrenici kao tragičan, a da je RS formirana pret mjeseci prije nego što je BiH dobila međunardno priznanje. "Ja sam učesnik tih dogđaja, to je bio odraž političke volje ljudui, koji su željeli da zaštite porodicu, imanja identitet", rekao je Dodik, naglasivši da nema namjeru da pravda Srebrenicu.

Tanjugov duel Dodik-Jovanović, zbog velikog interesovanja javnosti, direktno prenosi TV B92 I nekoliko televizija u BiH.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE