• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obavještajci BiH pratili Jašarevića još 2010.

Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH je još tokom 2010. i 2011. godine raspolagala određenim obavještajnim saznanjima o kretanju Mevlida Jašarevića.

 Obavještajci BiH pratili Jašarevića još 2010.  Izvor: MONDO

Jašarević je tokom februara 2011. godine uvršten u takozvanu "Voč listu" (Watch list) koju koristi granična policija BiH za bezbjednosno interesantna lica za koja je potrebno evidentirati prelazak državne granice i o tome obavijestiti ovu agenciju, tvrdi se u Informaciji o terorističkom napadu koja je dostavljena Zajedničkoj komisiji za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH.

Prema pisanju sarajevske štampe, koju prenosi RTRS, u informaciji se navodi da je granična policija BiH tokom 2010. i 2011. godine čak 12 puta blagovremeno dostavljala podatke Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji o Jašarevićevim prelascima državne granice.

Posljednji put Jašarevićev ulazak u BiH evidentiran je 16. avgusta 2011. preko Graničnog prelaza Rača iz pravca Srbije, o čemu je OBA bila obaviještena.

U tom periodu, prema podacima agencije, Jašarević, inače, Novopazarac je boravio najčešće na području Gornje Maoče.

Član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Mehmed Bradarić istakao je da će Komisija saslušati sve direktore agencija koji su bili ili je trebalo da budu uključeni u cijeli proces, nakon čega će utvrditi zaključke o daljim postupcima.
Jašarević, koji je u pritvoru Suda BiH, osumnjičen je da je 28. oktobra 2011. počinio teroristički napad na objekat ambasade SAD u BiH tokom kojeg je ranio policajca.

Istragu o napadu vodi Tužilaštvo BiH koje u ovom predmetu još nije podiglo optužnicu, za šta ima rok od šest mjeseci, a sarajevski mediji najavili su juče da bi se to moglo desiti u martu.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE