• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: "Babo, srećna ti sloboda"

Banjalučka organizacija Demokratske narodne zajednice na Trgu Krajine organizovala proslavu povodom izlaska iz zatvora osnivača ove stranke Fikreta Abdića.

 Banjaluka: "Babo, srećna ti sloboda" Izvor: MONDO

Predsjednik banjalučkog DNZ-a Milan Šerbula rekao je novinarima da su na postavljenom štandu ove stranke građani putem ankete izrazili veoma pozitivno mišljenje o Abdiću kao privredniku, čovjeku i političaru, čestitajući mu ujedno izlazak na slobodu.

Na banjalučkom trgu mogli su se vidjeti plakati sa likom Fikreta Abdića uz poruke "Babo, srećna ti sloboda", "Srećno u 2012. godini"...

Šerbula nije mogao precizirati da li će se Fikret Abdić i u kojoj mjeri angažovati u politici, rekavši da je "on privrednik i privreda je njegovo gnijezdo u koje se vraća".

"Vraća se u privredu i u svoj `Agrokomerc`", rekao je Šerbula.

Nekadašnji prvi čovjek "Agrokomerca" iz Velike Kladuše i član Predsjedništva predratne BiH Fikret Abdić pušten je danas na uslovnu slobodu iz zatvora u Puli poslije odležanih deset godina, odnosno dvije trećine kazne.

Abdić je 2002. na Županijskom sudu u Karlovcu osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina u Cazinskoj krajini tokom rata između njegovih pristalica, odnosno vojnika lojalnih Autonomnoj pokrajini Zapadna Bosna i pripadnika Petog korpusa takozvane Armije BiH.

Tri godine kasnije, 2005. Vrhovni sud mu je smanjio kaznu zatvora na 15 godina, a u pulskom zatvoru je od 2007. godine. Sudilo mu se kao državljaninu Hrvatske i BiH po optužnici Tužilaštva BiH, a na osnovu sporazuma između BiH i Hrvatske o pravnoj pomoći.

(Srna/MONDO, foto: BanjalukaLive)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE