• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Neću da sarađujem s Čedomirom Jovanovićem

Dodiki izjavio da mu je vlada u kojoj bi sjedio lider LDP-a Čedomir Jovanović apsolutno neprihvatljiva zbog njegovih stavova o Srbiji i Srpskoj.

 Dodik: Neću da sarađujem s Čedomirom Jovanovićem Izvor: MONDO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da i poslije izbora u Srbiji očekuje nastavak dobre saradnje Srpske i Srbije, ali da mu je vlada u kojoj bi sjedio lider LDP-a Čedomir Jovanović apsolutno neprihvatljiva zbog njegovih stavova o Srbiji i Srpskoj.

"Naravno da ćemo biti deprimirani ako jedan Čedomir Jovanović, koji ima negativne stavove o Srbiji i Republici Srpskoj, bude dio vladajuće garniture. I to ćemo jasno reći. To umanjuje naš potencijal u budućoj saradnji", istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da od nove vlade u Beogradu očekuje da razvije potencijale, da Srbija bude nesumnjivo najjača država u regionu i da srpsko nacionalno pitanje, gdje god da se ono pojavi, istakne bez oklijevanja kao jedan od najvažnijih prioriteta svoje politike.

Na pitanje da li će sarađivati ako na vlast dođe lider naprednjaka Tomislav Nikolić, predsjednik Dodik je za beogradski "Kurir" rekao da će poštovati volju biračkog tijela i ako bude imala legitimitet ta vlast treba da bude partner Srpske.

Govoreći o saradnji sa Demokratskom strankom /DS/ Borisa Tadića, Dodik je rekao da ima dobru saradnju sa tom strankom. "Oni su podržali moju partiju na izborima i to partnerstvo će biti održano ne samo u ovim nego i u mnogim drugim situacijama", rekao je Dodik i i dodao da ne vidi razloga zašto se ne bi pojavio na nekom skupu DS, jer je i Tadić dolazio na predizborne mitinge SNSD, čiji je Dodik predsjednik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE