• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšen Siniša Šakić Kinez

Siniša Šakić (27), zvani Kinez, optužen za učešće u vatrenom obračunu i pokušaju ubistva Slaviše Ćuluma iz Banjaluke, uhapšen je u Mađarskoj.

 Uhapšen Siniša Šakić Kinez Izvor: MONDO

Šakića je uhapsila mađarska imigraciona policija i to zbog ilegalnog boravka u zemlji. Provjerom identiteta ubrzo je utvrđeno da je za njim raspisana i međunarodna poternica Interpola, piše "Press RS" u izdanju za četvrtak, pozivajući se na izvor iz MUP-a RS.

"Šakić je uhapšen u pograničnom području u Mađarskoj zbog kršenja imigracione politike i ilegalnog boravka u toj zemlji. Kancelarija za migracije i državljanstvo Mađarske o hapšenju je pismeno obavijestila Ambasadu BiH, a kako se radi o jednom od najtraženijih bjegunaca Republike Srpske, sve je dojavljeno i MUP-u RS u cilju detaljne provjere njegovog identiteta", rekao je izvor ovog lista.

Obračuni između Šakićeve i Ćulumove grupe počeli su zvanično 28. februara 2010. godine. Tog dana, oko tri časa iza ponoći, kako je ranije potvrđeno u policiji, Ćulum je sivim audijem došao pred kuću svog bivšeg prijatelja Šakića u banjalučkom naselju Lauš. Nakon prepirke, Šakić je sa balkona kuće ispucao rafal prema Ćulumovom automobilu.

U obračunu niko nije ranjen, a iako su svi učesnici bili odmah privedeni, dežurni tužilac odlučio je da vinovnike obračuna pusti na slobodu, prenijeli su ranije banjalučki mediji.

Sljedećeg dana, odnosno 1. marta, uslijedio je novi obračun između dvije kriminalne grupe i to u Karađorđevoj ulici, u naselju Lauš, koja je, kako su tada opisali očevici, "ličila na ulice Bejruta tokom ratnih sukoba".

U razmjeni vatre Ćulum je ranjen u lijevo rame, dok se Šakiću izgubio svaki trag. Zajedno sa Šakićem u bjekstvu je bio i Aleksandar Babić, koji je u prošle godine uhapšen u Švajcarskoj. On je osuđen na šest godina zatvora zbog pljačke zlatara u Jajcu.

Ćulumu je nakon privođenja određen jednomjesečni pritvor, a nakon izlaska iz pritvora uslijedio je treći i ujedno najkrvaviji obračun, iako se u njemu kao direktan učesnik nije ni pojavio tada već odbjegli Siniša Šakić Kinez.

Prema optužnici banjalučkog tužilaštva, Ćulum i njegovi prijatelji Dejan Čajić (25) i Dejan Kostić (21), te pokojni Nedeljko Ćulum (19) su 24. aprila 2010. godine u banjalučkom naselju Rakovačke bare primijetili Šakićev zatamnjeni džip, koji je ujedno korišten i tokom obračuna početkom marta 2010. godine.

Nakon ovoga, Ćulum i saučesnici pripremili su sačekušu u blizini benzinske pumpe "Parma trend". Međutim, u zatamnjenom džipu, umjesto Šakića, bio je njegov drug Jovan Jošilo (28). Uslijedila je razmjena vatre, u kojoj je Jošilo, prema navodima iz optužnice banjalučkog tužilaštva, hicima u glavu pogodio Nedeljka Ćuluma, što je dovelo do njegove smrti, prenijele su "Nezavisne novine".

Nakon ovog obračuna odmah su uhapšeni Jošilo, koji je bio ranjen u obje noge, te Kostić, dok su Ćulum i Čajić pobjegli i naknadno su uhapšeni u akciji banjalučke policije kodnog naziva "Kasper".

U prvostepenom postupku Jošilo je oslobođen krivice, dok je Ćulum pravosnažno osuđen na sedam i po godina zatvora, a Čajić i Kostić na po pet godina zatvora.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE