• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šmitran: Neodoljiv sam ljubavnik

Miloš Šmitran odbija optužbe da je od žena tražio seks u zamjenu za socijalnu pomoć, ali za sebe kaže da je "veliki i neodoljivi ljubavnik"

 Šmitran: Neodoljiv sam ljubavnik Izvor: MONDO

Donedavni načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu u Administrativnoj službi grada Miloš Šmitran dobijanje smještaja i pomoći za pripadnice boračko-invalidskih kategorija, uslovljavao je seksualnim uslugama.

To je "Glasu Srpske" potvrdilo više izvora, ali i neke od supruga demobilisanih i poginulih boraca koje su nemoralne Šmitranove zahtjeve odbile, poslije čega je izostala pomoć, koju je, prema zakonu, trebalo da dobiju.

"Bilo je i onih koje su pristajale na to. To je proizvelo konfuzno stanje u evidenciji Odjeljenja, koje je teško objasniti, jer se ne zna po kom su osnovu pojedinci dobijali desetine hiljada maraka, dok drugi, koji bi trebalo da su prioritet, nisu dobili ništa", rekao je "Glasu Srpske"  demobilisani borac, koji je želio da ostane anoniman.

Na pitanje da li su te optužbe tačne, Šmitran se nije uzbudio. Za sebe kaže da je "veliki i neodoljiv ljubavnik" i da "zna sa ženama", ali tvrdi da nijednu "od ljubavnica ničim nije uslovljavao".

Na pitanje novinara "Glasa Srpske" da li je tačno da je za vrijeme radnog vremena i po nekoliko ljubavnica dnevno odvodio u svoj stan u Cerskoj 55, Šmitran kaže da je to tačno, "ali da je sad taj stan iznajmljen".

"Naravno da je bilo i tu, ali i svuda gdje god sam imao slobodnog prostora. I u međuvremenu, kad neko izađe. Normalno da ću iskoristiti svoju situaciju. Tačno je da sam dnevno znao promijeniti po tri ljubavnice. Priroda mi je dala kapacitet, nadarenost, dala mi je više šarma nego ljepote i stasa. Svojim šarmom mogu da osvojim svaku ženu", rekao je Šmitran.

Kaže da je "uspješan čovjek u svakom pogledu" i da "nije prosječan" i da zato i "ima neki status".

"Ali dobijanje smještaja ili pomoći putem Odjeljenja nisam uslovljavao seksom. Ne bavim se tim pitanjima. Mi imamo svoj stambeni fond kojim se bavi stambeno-komunalna i komisija za dodjelu stanova", tvrdi Šmitran i poziva one koji tvrde da je dobijanje pomoći uslovljavao nemoralnim ponudama da mu se jave sa argumentima.

Na pitanje smatra li svoje tolike ljubavničke uspjehe isključivo rezultatom šarma i dopadanja, on kaže da je to privatna stvar.

"Jesam otvoren, ali nemoj me to pitati. Tu osobu koja tvrdi da sam dobijanje stana uslovljavao seksualnim uslugama, suočićemo s predsjednikom Boračke organizacije", rekao je Šmitran.

On dodaje da bi "to značilo da je on morao ići preko predsjednika stambene komisije da neko dobije stan".

"Glas Srpske" objavio je ranije seriju tekstova o Šmitranovim nekretninama, odnosno o osam stanova u Banjaluci.

Od toga, šest stanova stekao je za vrijeme tri mandata na čelu Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu. Jedan, kadrovski, je dobio od grada, a pet je kupio.

Dva kupljena stana pretvorio je u tri poslovna prostora u strogom centru Banjaluke.

Za preostala dva stana Šmitran je rekao da je jedan naslijedio od majke, a drugi od tetke.

Rekao je da je sve to zaradio, jer je mogao da kupi pet stanova zato što mu je plata 3.500 KM.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE