• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grad Banjaluka dobio spor protiv Autoprevoza

Sud presudio u korist grada u sporu sa Autoprevozom u vezi sa zemljištem na kome se nalazi Muzej savremene umjetnosti RS.

 Grad Banjaluka dobio spor protiv Autoprevoza Izvor: MONDO

Grad Banjaluka dobio je spor protiv banjalučkog preduzeća "Autoprevoz" u vezi sa vlasništvom nad zemljištem na lokaciji stare autobuske stanice u centru grada, rekao je danas banjalučki gradonačelnik Slobodan Gavranović.

On je dodao da je Viši privredni sud u Banjaluci preinačio presudu Okružnog privrednog suda i presudio u korist Grada, te da je presuda sada pravosnažna i da će biti izvršena.

"Tom presudom utvrđeno je da je pravno valjan ugovor između `Autoprevoza` i Grada o zamjeni nekretnina koje su bile predmet sporazuma ili ugovora prilikom izgradnje nove autobuske stanice. Utvrđeno je da Grad Banjaluka ima pravo vlasništva, odnosno posjeda nad tim nekretninama, te da je na osnovu te presude moguće izvršiti upis u evidencijama nepokretnosti", pojasnio je Gavranović.

Okružni privredni sud Banjaluka je krajem prošle godine u ovom sporu donio presudu u korist "Autoprevoza". U prvostepenom postupku, kao dokaz, nije prihvaćena kopija ugovora o zamjeni zemljišta.

Pravobranilaštvo Republike Srpske je uložilo žalbu Višem privrednom sudu u Banjaluci i priložilo nove dokaze, među kojima je i ugovor iz 1979. godine.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE