• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hapšenja zbog ubistva Milana Vukelića

Policija RS uhapsila je u četvrtak tri osobe koje bi se mogle dovesti u vezu sa likvidacijom banjalučkog inžinjera Milana Vukelića.

 Hapšenja zbog ubistva Milana Vukelića Izvor: MONDO

Kako piše banjalučki "Glas Srpske" u izdanju za petak pretresene su dvije privatne kuće i kafe-bar "Moskva" (nekadašnji "Plejboj") u ulici Skendera Kulenovića u Banjaluci, a prema nezvaničnim informacijama privedeni su vlasnik pomenutog kafića Borislav Popović, Đorđe Ćulum i izvjesni Macanović.

"Bilo je više policije sa fantomkama i naoružanih puškama. Odveli su nekog čovjeka i kasnije sam čula da je to gazda kafane "Moskva"", rekla je jedna mještanka ulice Skendera Kulenovića ne želeći da se predstavi.

U kafe-baru "Moskva" nisu bili raspoloženi za priču, kao ni u policiji.

U okviru istrage ubistva Milana Vukelića banjalučki Centar javne bezbjednosti Okružnom tužilaštvu podnio je ranije izvještaj protiv osobe sa inicijalima P.B. iz Banjaluke koji je osumnjičen da je u julu prošle godine prijetio Vukeliću.

Načelnik Sektora Kriminalističke policije CJB Banja Luka Darko Ćulum rekao je nedavno da će policija veoma brzo otkriti ko je zapalio Vukelićev "ford fokus" 6. maja 2007. godine.

Ćulum je rekao da o novoj akciji ne može ništa da kaže jer nema informacija za javnost.

Od dana ubistva Vukelića do danas je saslušano više od 130 osoba, obavljeno 15 pretresa u kojima su pronađeni određeni dokazi koji će dovesti ubicu pred lice pravde. Šest osoba provjeravano je na poligrafu (detektor laži).

Milan Vukelić ubijen je 6. novembra 2007. godine u eksploziji bombe koja je aktivirana daljinskim upravljačem ispod njegovog automobila "ford fokus" u banjalučkom naselju Starčevica. Tada su sa Vukelićem bili u automobilu dvoje Banjalučana, Tomislav Dobrinjac (59) i Slava Pepinović (48), koji su teško povrijeđeni. Milanu Vukeliću prije nego što je ubijen više puta je prijećeno.

Za istragu "slučaja Vukelić" u Centru javne bezbjednosti je formiran tim u saradnji sa Okružnim tužilaštvom. Stručnjaci američkog FBI u istragu ubistva Vukelića uključeni su početkom ove godine, kada je dogovoreno da se u njihovim laboratorijama obave vještačenja dokaza.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE