• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U pucnjavi u Banjaluci ranjen Đorđe Ćulum

Đorđe Ćulum (28) ranjen u pucnjavi ispred noćnog kluba "Kruna" u Banjaluci...

 U pucnjavi u Banjaluci ranjen Đorđe Ćulum Izvor: MONDO

U pucnjavi koja se u nedjelju rano ujutro dogodila u centru Banjaluke ranjen je Đorđe Ćulum (28).

Ćulum je ranije privođen od strane policije u vezi s istragom koja je vođena oko prijetnji upućenih Mi­la­nu Vukeliću pri­je nje­go­vog ubis­tva 6.novembra 2007.godine u Banjaluci.

Pucnjava se dogodila oko 03.15 sati ispred poznatog noćnog kluba "Kruna", a njoj je učestvovalo više osoba za kojima policija traga.

Nekoliko sati kasnije, oko 07.20, u ulici u neposrednoj blizini "Krune", pronađen je i zapaljen automobil marke "audi 100" kojim se, kako se nezvanično saznaje, dovezao Đorđe Ćulum.

Iz Okružnog tužilaštva u Banjaluci samo je potvrđeno da se dogodila pucnjava i ranjavanje Đorđa Ćuluma koji je nakon toga prebačen u banjalučki Klinički centar, gdje je operisan i van je životne opasnosti.

Ćulum je zajedno sa još dvije osobe hapšen sredinom mjeseca tokom istrage o prijetnjama upućenim Milanu Vukeliću prije njegovog ubistva 6. novembra 2007.godine, ali su svi pušteni na slobodu nakon kriminalističke obrade.

Zvaničnih informacija iz policije povodom tog privođenja nije bilo, a nagađalo se da se ove tri osobe dovode i u vezu sa ranijom paljevinom Vukelićevog automobila.

Tada je policija, prema nezvaničnim saznanjima, pretresla i dvije privatne kuće i kafe - bar "Moskva" vlasništvo Borislava Popovića.

Ubistvo Milana Vukelića nije do danas rasvijetljeno, iako je zatražena i pomoć američkog FBI-a koji je utvrdio da je ovaj bivši radnik banjalučkog Zavoda za izgradnju ubijen eksplozivnom napravom, koja je sastavljena od TNT i plastičnog eksploziva.

S njim u vozilu marke "ford fiesta" bili su i Tomislav Dobrinjac (59) i Slava Pepinović (48), koji su teško povrijeđeni.

Prije ubistva Vukelić je policiji prijavljivao i prijetnje.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE