• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija zna ko je ubio Milana Vukelića

Policija Republike Srpske zna ko je naručio i ko je ubio Milana Vukelića, rekao je direktor Policije RS Uroš Pena.

 Policija zna ko je ubio Milana Vukelića Izvor: MONDO

Milan Vukelić ubijen je 6. novembra 2007. godine u eksploziji bombe koja je aktivirana daljinskim upravljačem ispod njegovog automobila "ford fokus" u banjolučkom naselju Starčevica.

Tada su sa Vukelićem bili u automobilu dvoje Banjolučana, Tomislav Dobrinjac (59) i Slava Pepinović (48) koji su teško povrijeđeni. Milanu Vukeliću prije nego što je ubijen, više puta je prijećeno.

Pena u cilju istrage nije želio da govori o imenima, ali je istakao da je, policijski gledano, ovo ubistvo riješeno, prenosi "Glas Srpske":

"Imamo saznanja o izvršiocima ovog djela i, policijski gledano, ovaj slučaj je riješen. Međutim, biće veliki problem dokazati ubistvo. Zato istraga i dalje traje ", istakao je Pena.

Zbog toga što se dovode u vezu sa ubistvom Vukelića, 13. novembra ove godine privođeni su Borislav Popović, Đorđe Ćulum i Aleksandar Macanović. Oni su poslije saslušanja pušteni, a protiv njih je podnesen izvještaj za ugrožavanje bezbjednosti.

Osumnjičeni su da su prije ubistva prijetili Vukeliću, a postoje i indicije da je neko od njih zapalio Vukelićev automobil "ford fokus" 6. maja 2007. godine.

Policija Republike Srpske u okviru istrage ubistva Vukelića, 13. novembra, pretresla je dvije privatne kuće i kafe-bar "Moskva", nekadašnji "Plejboj", u ulici Skendera Kulenovića čiji je vlasnik privođeni Borislav Popović.

Od dana ubistva Vukelića do danas je saslušano više od 130 osoba, obavljeno 15 pretresa u kojima su pronađeni određeni dokazi.

Šest osoba provjeravano je na poligrafu ("detektor laži"). Dosadašnjom analizom dokaza koju je obavio američki Federalni istražni biro - FBI, Milan Vukelić je ubijen eksplozivnom napravom napravljenom od TNT-a i plastičnog eksploziva.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE