• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fati Orlović mjesec dana uslovne kazne

Fata Orlović, povratnica u Konjević-Polje kod Bratunca, osuđena je presudom Okružnog suda Bijeljina na mjesec dana uslovno.

 Fati Orlović mjesec dana uslovne kazne Izvor: MONDO

Orlović je osuđena zbog toga što je ometala obavljanje vjerskog obreda u crkvi koja je bespravno sagrađena u njenom dvorištu. Ona će morati platiti i sudske troškove od 150 KM.

"Kad Fatu treba kazniti, svi su brzi. Kad crkvu treba izmjestiti iz moje avlije, onda je pravda spora, komentariše sudsku presudu Fata Orlović i dodaje da je prošle godine na sudu u Srebrenici oslobođena optužbi, ali je Tužilaštvo uložilo žalbu.

Ona već devet godina insistira da se iz njenog dvorišta ukloni pravoslavna crkva. U višegodišnjem "tjeranju" pravde, pored crkve, u njenoj avliji dolazilo je i do verbalnih sukoba, prenosi agencija Fena.

"Bilo je toga, ne mogu reći. Ali sve je to dolazilo poslije dogovora da će se crkva izmjestiti i da se ovdje neće više obavljati služba. Međutim, oni su ponovo dolazili i nekoliko puta sam i ja povrijeđena. Neko ne želi da se provede dogovor. Bilo je rečeno da će se još prošle godine početi s izmještanjem crkve iz moje avlije, ali, evo, ona je još tu", kaže Orlović.

Vlasti iz Bratunca i opština Kravica pokušali su pronaći drugu lokaciju, ali još se nije pronašlo odgovarajuće rješenje, pa će crkva i dalje stajati u avliji Fate Orlović.

"Ona se mora ukloniti. Ne želim je gledati ovdje. Poštujem svaku vjeru i nemam ništa protiv Srba i crkve, ali nek je nose odavde. Nije joj mjesto ovdje", kazala je ona.

Uskoro će biti održana sudska rasprava o sudbini crkve.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE