• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inspektori sedmično zarađivali i do 1000 KM

Goran Bošnjak, osuđivani diler, sedmično je od prodaje heroina optuženim inspektorima CJB Banjaluka davao i do 1000 KM.

Ovo je navedeno u optužnici protiv inspektora Ognjena Stijaka, Marka Kovačevića i Srđana Radulovića, a koju je potvrdio banjalučki Okružni sud, prenose Nezavisne novine.

Takođe, za inspektore su radili i narko-dileri Damir Čudić i Vladimir Kesić, koji su prodavali marihuanu, i na ime prodaje im dali u više navrata ukupno 17.000 KM.

Trojica banjalučkih inspektora nalaze se u pritvoru, koji im je danas produžen.

Tokom jučerašnjeg ročišta za održanje pritvora branioci Kovačevića, Stijaka i Radulovića kazali su da je optužnica zasnovana na lažnim iskazima.

"Nema osnova da optuženi ostanu u pritvoru", riječi su advokata pomenutih inspektora.

Inspektori Stijak, Radulović i Kovačević su u svojim izjavama istakli da nisu prodavali drogu, te su tražili da se brane sa slobode. Naglasili su da su im ovim uništene porodice.

U ovom slučaju optuženi su još i Goran Mihajlica, šef Odsjeka za borbu protiv neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga CJB Banjaluka, te inspektori Darijo Dabić, Gavrilo Šiniković, Jovan Miljković i Vladimir Marčeta.

Sa njima je bio uhapšen i policajac Slavko Đurić, koji je sa Specijalnim tužilaštvom RS zaključio sporazum o priznanju krivice, kojim se obavezao da svjedoči protiv ostalih optuženih, ali da otkrije i svoju ulogu.

Prema navodima u optužnici, zločinačkim udruženjem za preprodaju droge, koje je djelovalo od kraja 2010. do oktobra 2013. godine, rukovodio je Radulović. Stijak, Kovačević i Đurić bili su zaduženi za eliminisanje konkurencije Bošnjaku.

Oni su hapsili i zastrašivali druge dilere te ih prinuđivali da za njih diluju drogu, a oduzete količine od njih su davali Bošnjaku, Kesiću i Čudiću da preprodaju. Takođe se navodi da su tjerali i tukli Aleksandra Ninkovića da za njih prodaje drogu, kao i Dragoljuba Pašagića, koji na to nije pristao, pa su ga uhapsili te protiv njega inicirali krivični postupak. Radulovića, Kovačevića i Mihajlicu terete da su pretukli policajca Slavišu Lazića kako bi ga natjerali da prizna da je osobi Borisu P., zvanom Čorba, dao novac za kupovinu spida, pišu Nezavisne novine.

Kovačević, Šiniković i Dabić su još optuženi da su pretukli Marka Ostojića iz Čelinca kako bi dao izjavu da je kupovao drogu i prodavao. Radulovića i Stijaka terete da su podmetnuli drogu Vladimiru Tadiću i natjerali ga da prizna da je prodavao marihuanu.

(MONDO, Foto: Nezavisne novine)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE