• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlajki: Dva ideološko-politička bloka u RS

Pridruživanjem SDS-a HDZ-u i SDA, pokazalo se da su u Republici Srpskoj formirana dva ideološko-politička bloka, smatra Emil Vlajki

Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki smatra da je pridruživanje SDS-a drugim "narodnim strankama" HDZ-u i SDA, pokazalo da su u Republici Srpskoj formirana dva ideološko-politička bloka.

Prvi blok je, tvrdi Vlajki, isključivo za Zapad i NATO, a drugi za istinsku vojnu neutralnost i ekonomsku samostalnost, te za okretanje onim zemljama i sistemima, koje svoje odnose neće zasnivati na bombardovanju, demonizaciji, ucjeni i otkidanju teritorija.

"Osamostavljivanje Republike Srpske je ovom podjelom kompromitovano, ali ne toliko, a da se, u relativno kratkom roku, ne bi moglo ostvariti", saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Srpske.

U saopštenju se navodi da narod jako dobro razlikuje stanje protektorata i nametnutih stranih civilizacijskih vrijednosti, od istinske političke samostalnosti i slobode koja je na pragu.

Predstavnici SDA, SDS-a, PDP-a, HDZ BiH i HDZ 1990 potpisali su 4. aprila u Sarajevu zajedničku deklaraciju o evropskim vrijednostima i zajedničkim ciljevima stranaka iz BiH koje pripadaju ili podržavaju Evropsku narodnu stranku.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE