• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Broj stradalih u poplavama u BiH povećan na 22

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Broj poginulih u poplavama u Bosni i Hercegovini povećan je na 22, nakon što je u Domaljevcu u Bosanskoj posavini danas pronađeno tijelo još jedne utopljene osobe.

 Broj stradalih u poplavama u BiH povećan na 22 Izvor: Petar Stojanović - MONDO

Stanovnici kažu da je bilo potrebno samo dva sata da reka dođe to tog nivoa. Niko nije bio spreman, niti je očekivao ni verovao da je ovako nešto moguće.
Izvor: Petar Stojanović - MONDO

Načelnik Domaljevca Željko Josić saopštio je da je to druga žrtva poplava koje su zahvatile tu opštinu.

Ranije je objavljeno da je u poplavama na teritoriju Republike Srpske poginulo 18 osoba, dok se troje utopilo u Federaciji BiH.

Inače, vanredne mjere obrane od poplava i dalje su na snazi na području Bosanske posavine, iako je u protekla 24 sata zabilježeno znatno smanjenje vodostaja rijeke Save.

Prema podacima državne Agencije za vodno područje rijeke Save, ekipe civilne zaštite, vatrogasci i sanitarne službe u Bosanskoj posavini i Semberiji su nastavili sa raščišćavanjem otpada koji su nanijele višednevne poplave, kao i ukljanjanjem leševa uginulih životinja.

Iz doma zdravlja u Odžaku poslato je upozorenje o pojavi velikog broja zmija i najezdi komaraca, dok su iz kriznog šraba Bijeljine saopštili da se tamo i dalje radi na kontroli i ojačavanju nasipa.

Hrvatski i slovenački helikopteri zavrsili misiju

Helikopteri iz Hrvatske i Slovenije, angažovani od prošle sedmice u akcijama spasavanja stanovništva ugroženog poplavama u Bosni i Hercegovini i dostavljanju pomoći, završili su svoju misiju i tokom dana vratiće se u svoje zemlje, objavilo je Ministarstvo bezbednosti BiH koje koordinira akcije međunarodne pomoći.

Na području te opštine ulažu se napori kako bi se što prije uklonila brojna tijela uginulih životinja koja su već počala da se raspadaju. Samo juče tamo je prikupljeno i uklonjeno više od 15 tona tijela uginule stoke i peradi.

Epidemiološka situacija u Doboju je nesigurna i akcija dezinfekcije tog grada teško pogođenog poplavama trajaće sve dok situacija ne bude stabilna, izjavio je direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Slobodan Stanić.

Timovi Instituta za javno zadravstvo RS-a, zajedno sa službama Doma zdravlja i Regionalnim zavodom za zaštitu zdravlja jutros su počeli opsežniju dvonevnu akciju dezinfekcije poplavljenih objekata u Doboju, a te poslove radi oko 150 stručnih osoba.

Entitetski ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić apelovao je jutros u Doboju na stanovnike da očiste objekte kako bi se mogla izvršiti dezinfekcija i time spriječile moguće zarazne bolesti i epidemije.

U Doboju se još vrši odvoz smeća i kabastog otpada sa ulica, kao i odvoz uginulih životinja po prijavama građana.

U najvećem dijelu grada uspostavljena je struja i vrše se pripreme za uključenje struje u najugroženije dijelove grada, prenijela je agencija Fena, uz napomenu da voda iz vodovodne mreže još nije za piće.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE