• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo: Sletjela tri aviona pomoći iz Katara

Autor mondo.ba

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sletjela su tri aviona pomoći koje je Država Katar poslala za katastrofalnim poplavama pogođena područja u Bosni i Hercegovini.

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija zahvalio se ministru vanjskih poslova Države Katar Kalidu bin Muhamedu Al Atijahu na dostavljenoj pomoći koju je prethodno obećao.

 Naime, Ministarstvo vanjskih poslova Države Katar je od Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine zatražilo spisak neophodnih potrepština i opreme, nakon čega je MVP BiH kontaktirao Operativno komunikacijski centar Ministarstva sigurnosti BiH.

Nakon odgovora Operativnog centra specifikacija je upućena katarskoj strani, te su danas na Sarajevski aerodrom sletjela tri aviona sa interventnom pomoći namijenjenoj pogođenim područjima. Avionima je dopremljeno 45 tona pomoći, koja između ostalog uključuje i lijekove, hranu i opremu za rad na saniranju posljedica katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE