• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lagumdžija: Novac sam uplatio ja, a ne moj sin

Autor mondo.ba

Ministar inostranih poslova BiH tvrdi da su pojedini mediji prenijeli pogrešne informacije o uplatama za žrtve poplava.

Zlatko Lagumdžija u reagovanju upućenom medijima navodi da je iznos od 4.396 KM uplaćen na donatorski račun Vlade FBiH uplatio on, a ne, kako tvrdi, njegov šesnaestogodišnji sin Zlatko Salko Lagumdžija.

Lagumdžija u saopštenju navodi da je 22. maja, nakon što je Vlada Federacije objavila brojeve namjenskih žiro računa za žrtve poplava, uplatio 4.396 KM odnosno, kako je obrazložio, iznos njegovih primanja kao ministra inostranih poslova za mart 2014.

Istoga dana na namjenski račun Ministarstva finansija i trezora BiH, tvrdi Lagumdžija, uplatio i 4.355 KM - iznos njegove plate za april.

"Tom prilikom sam uplatio po 100 KM na namjenske račune Vlade FBiH i Ministarstva finansija i trezora BiH, koje mi je dao moj šesnaestogodišnji sin. Radi se o sredstvima koja je izdvojio od ušteđevine namijenjene njegovom školovanju. Do danas nikome nikome nisam govorio, niti sam imao namjeru govoriti o tome koliko sam sredstava izvdojio za ove svrhe, ali zbog pogrešno prenesenih i protumačenih informacija, a u interesu istine ipak moram reagovati", naveo je Lagumdžija.

On je u prilogu dostavio dopis iz banke u kojem se izvinjavaju zbog učinjenih propusta sa faksimilima uplatnica iz kojih se jasno vidi ko je, kada, koliko i na koje žiro račune uplatio.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE