• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Јednokratno 5.000 KM za poplavljene kuće

Autor mondo.ba

Vlada Republike Srpske pripremila je Prijedlog zakona o Fondu solidarnosti i uputiće ga naredne sedmice u skupštinsku proceduru, rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

 Dodik: Јednokratno 5.000 KM za poplavljene kuće Izvor: mondo.rs/arhiva

Izvor: mondo.rs/arhiva

Ovim zakonom, između ostalog, biće omogućena isplata jednokratne pomoći od pet hiljada KM svim domaćinstvima, čiji su stambeni objekti stradali u poplavama, javlja RTRS.

To podrazumijeva isključivo stambene objekte za stanovanje. Biće isključene vikendice i svi ostali pomoćni objekti. Svako domaćinstvo čiji je stambeni objekat stradao, dobiće jednokratnu novčanu pomoć od 5 hiljada maraka.

Zakonom će biti predviđene i rigorozne kazne za davanje netačnih podataka. Za zloupotrebe biće kažnjeni i vlasnici stambenih objekata i članovi popisne komisije.

Imajući u vidu potrebu brzog reagovanja, neće se čekati obezbjeđivanje sredstava Fonda. Vlada će emitovati vaučer koji će biti doznačen svim porodicama čiji su stambeni objekti stradali u poplavama. Tim vaučerom građani će moći da kupe ono što im je neophodno , a Republika Srpska će od trgovaca da otkupi te vaučere u zakonom predviđenom roku.

"Pozivam sve da obave ovaj posao korektno, bez špekulacija. Republika je spremna na ovaj način da pomogne ljudima", rekao je Dodik za RTRS.

Dodik je rekao da Vlada namjerava da radi posebne sanacione programe za poljoprivredu, za infrastrukturu, za pomoć privredi i u javnom sektoru za oporavak javnih institucija širom Republike Srpske.

"To će biti sveobuhvatan program koji će ići na Narodnu skupštinu Republike Srpske", istakao je Dodik.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ljudina

Jednom riječju ljudina

Svaka čast

Svaka čast predsjedniče. Nevjerovatna je borba svih naših ljudi od onih na vlasti do običnog čovjeka ovih dana. Svi smo jedno, svi radimo i borimo se da pomognemo onima koji su postradali od ove katastrofe.

MONDO REPORTAŽE