• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Siriji poginuo još jedan Bosanac

Autor mondo.ba

Još jedan Bosanac stradao je u ratu u Siriji. Midhat Đono, alijas Usama Bosni poginuo je u saobraćajki na povratku iz borbe.

Manje od mjesec dana nakon što je poginuo Nusmir Pjanić (25) iz Kalesije, u Siriji je život izgubio još jedan bosanskohercegovački državljanin.

Riječ je o Midhatu Đoni Mitketu alias Usama Bosni, prenosi Klix.ba.

Naime, Bajro Ikanović, osoba poznata javnosti od 2007. godine kada je osuđen za pripremanje terorističkog napada u BiH, napisao je na Facebook profilu da je Đono stradao kao pripadnik Islamske države Iraka i Šama, ali ne u borbi već u saobraćajnoj nesreći prilikom povratka iz akcije spomenute grupe protiv kurdske PKK.

Sa Đonom su navodno još bili glavni vojni emir u Rakki, Sejfullah Čečen, i izvjesni ebu Bekr Turki.

Midhat Đono je živio u sarajevskoj opštini Hadžići. Bio je najbliži saradnik Bajre Ikanovića, sa kojim je i otišao u Siriju. Ikanović je tokom boravka u Siriji bio ranjen, ali i dalje se nalazi na tamošnjem ratištu.

Do sada je u Siriji stradalo najmanje sedam državljana Bosne i Hercegovine.

Sredinom marta ove godine na ratištu u Siriji poginuo je Ferid Tatarević iz Zenice, bivši pripadnik odreda El-Mudžahid.

Prije njega stradali su Derviš Halilović iz sela Smajići kod Nemile, Senad Kobaš iz Travnika, Emedin Velić iz Sarajeva, Muaz Šabić iz Zenice, Mirza Ganić i Eldar Kundaković iz Novog Pazara, Adis Salihović iz Rožaja u Crnoj Gori.

Takođe, u Siriji su živote izgubili i Naman Damolli iz Prištine i Muhamet Koprova iz Mitrovice. Među Albancima koji su poginuli u Siriji su i Halit Malikaj iz Tirane, Ermal Xhelo iz Vlore, Nimetullah Imeri i Sami Abdullahu iz Skoplja, Rasim Zeqiri iz Gostivara i Muaz Ahmeti iz Preševa.

Prema informacijama koje su potvrdile policijske agencije, najmanje 52 osobe iz Bosne i Hercegovine borile su se u Siriji. Navodno, kući su se vratila 32 državljanina BiH, navodi Klix.ba.

Tagovi

BiH

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE