• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjedništvo BiH o posljedicama poplava

Autor SRNA

Predsjedništvo BiH danas će razmatrati izvještaj o stanju i posljedicama prouzrokovanim prirodnom nesrećom u BiH, potrebama i prioritetima u oporavku pogođenih područja.

 Predsjedništvo BiH o posljedicama poplava Izvor: Samir Cacan, MONDO

Biće razmatrane i preduzete aktivnosti i mjere institucija BiH na realizaciji zaključaka Predsjedništva sa 68. vanredne sjednice.

Izvor: Samir Cacan, MONDO Na dnevnom redu sjednice nalazi se i prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za Sporazum o izmjenama Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Savjeta ministara Albanije o uzajamnim putovanjima državljana, kao i Sporazum između Savjeta ministara BiH i Vlade Moldavije o putovanju državljana bez viza.

Članovi Predsjedništva razmatraće i prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za pokretanje postupka ratifikacije Sporazuma o slobodnoj trgovini između BiH i država Evropskog udruženja slobodne trgovine (EFTA), kao i prijedlog odluke o produženju mandata vojnog predstavnika BiH u sastavu USKENTKOM na Floridi.

Na dnevnom redu je i informacija o unapređenju sistema nagrađivanja u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH, kao i prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za Sporazum o finansiranju (Projekat zaštite od poplave Drine) između Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) i Savjeta ministara BiH.

Predsjedništvo će razmatrati i više prijedloga odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Savjeta ministara BiH, Turske, Saudijske Arabije i Azerbejdžana u oblasti sporta, te između Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije o izgradnji mosta preko rijeke Drine na lokaciji Bratunac - LJubovija.

Početak sjednice Predsjedništva BiH zakazan je za 12.00 časova.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE