• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik:Gregorijan je paranoičan

Premijer RS Milorad Dodik izjavio je da je odluka supervozora za Brčko Rafija Gregorijana da zabrani rad "Alfa sekjuritiju" - "njegova paranoja".

 Dodik:Gregorijan je paranoičan Izvor: MONDO

Premijer je dodao da u RS ne postoji nikakava paravojna, niti bilo kakva druga struktura.

Dodik je, poslije razgovora s gradonačelnikom distrikta Brčko Draganom Pajićem, rekao da je Gregorijan zabranio rad agenciji u Brčkom, koja nije ni registrovana i uopšte ne radi u tom gradu, što , kako je naveo, govori o "paranoičnosti Gregorijana i njegovih saradnika".

Premijer RS smatra da se i time pravi atmosfera da ja kriv svako ko ima veze sa RS.

"Logično bi bilo da se zabrani rad "Alfa sekjuriti" na cijelom prostoru RS i BiH, ukoliko za to postoje valjani razlozi", rekao je Dodik, pozivajući Geregorijana da, ukoliko ima neke dokumente o tome, ih dostavi organima RS.

Dodik je ponovio stav da u BiH postoje paralelni sistemi bezbjednosti, koji svoje ishodište imaju u ranijoj, zakonom zabranjenoj organizaciji AID (muslimanska ratna obavještajna agencija), koja je još prisutna u strukturama federalnih i zajedničkih organa, kao i u diplomatskoj mreži BiH.

"Stranci ovdje vode bitku koja se zove podaništvo, oni uporno žele da imaju svoje podanike koji će izvršavati njihove naloge", rekao je Dodik, navodeći da ni MUP, ni Vlada RS ne raspolažu ni jednim podatkom da bilo koja organizacija za obezbjeđenje krši zakon u RS.

On je ponovo istakao da je problem BiH što OHR nije otišao na vrijeme i da će se, ukoliko se "ova zemlja raspadne, raspasti zato što OHR nije otišao na vrijeme, a to znači i Rafi Gregorijan".

Gradonačelnik distrikta Brčko Pajić rekao je da je odluka supervizora Gregorijana o zabrani rada agenciji "Alfa sekjuritija" u distirktu Brčko rezultat njegovog pogrešnog informisanja i toga što je "okružen pogrešnim ljudima".

"Pomenuta agencija uopšte ne postoji na prostoru Brčko distrikta", rekao je Pajić.

Gregorijan je nedavno izdao nalog kojim se agenciji "Alfa sekjuriti" i još nekoliko privatnih firmi za obezbjeđenje zabranjuje rad u Brčko distriktu u narednih pet godina, jer su , između ostalog, prisluškivale medjunarodne zvaničnike u BiH. (Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE