• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojnici OS BiH i Eufora pomagali stanovništvu

Autor SRNA

U pomoći civilnom stanovništvu pogođenom poplavama i klizištima danas je na terenu bilo angažovano 520 pripadnika Oružanih snaga BiH i Eufora, 78 motornih vozila i devet inženjerijskih mašina.

Iz Ministarstva odbrane BiH saopšteno je da je samo u Željeznom Polju na sanaciji lokalnih puteva danas bilo angažovano oko 100 pripadnika Oružanih snaga BiH i Eufora, te znatan broj civila, koji iz dana u dan uzimaju sve veće učešće u otklanjanju posljedica nastalih elementarnim nepogodama.

Nakon uspješno završene sanacije vodovoda u Loparama, pripadnici Oružanih snaga BiH i Eufora su u okviru vježbe "Zajednički napor 2014" danas pojačali angažman u slivu rijeke Bosne, u Maglaju, Žepču i Doboju, gdje rade na čišćenju i uklanjanju otpada, te provođenju mjera dezinsekcije, deratizacije i dezinfekcije.

Komandu Pete pješadijske brigade Oružanih snaga BiH posjetio je komandant Operativne komande Oružanih snaga BiH brigadni general Dragan Vuković koji je upoznat sa situacijom na području zejedničkog djelovanja pripadnika Oružanih snaga BiH i Eufora.

Izrazivši zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima, Vuković je naglasio značaj ove vježbe i istakao da je ovo prilika da se pokaže zajedničko djelovanje Oružanih snaga BiH i Eufora, sa akcentom na koordinaciju snaga koje učestvuju na vježbi, civilnih institucija i civilnog stanovništva.

On je dodao da ovo nije klasična vojna vježba gdje je poznat scenario, već da je riječ o realističnoj situaciji.

"Sa nama paralelno rade i civilne institucije, ali mi predstavljamo jednu jaku i organizovanu strukturu. Bezbjednosni aspekt uvijek mora biti prisutan tokom pokreta snaga sa mjerama bezbjednosti za ljudstvo i materijalna sredstva", istakao je Vuković.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE