• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Guzina: Vojska gađala legitimne vojne ciljeve

Autor SRNA

Nekadašnji oficir VRS Svetozar Guzina izjavio je pred Haškim tribunalom da je Vojska RS gađala isključivo legitimne vojne ciljeve takozvane Armije BiH i da je neutemeljena optužnica da je Vojska Srpske smišljeno otvarala vatru na civile.

Guzina, bivši komandant jednog od bataljona Ilidžanske brigade Vojske Srpske, kao svjedok odbrane nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića posvjedočio je da je preduzimao mjere da spriječi civilne žrtve.

"Po naređenju više komande, činili smo sve da spriječimo civilne žrtve i nisam upoznat ni sa jednim slučajem dejstava po civilima u gradu. Nasuprot tome, Armija BiH je zloupotrebljavala civilne objekte u Sarajevu i iz njih otvarala vatru na Vojsku Srpske, kao i iz pokretnih minobacača i mitraljeza montiranih na vozila", rekao je Guzina.

On je naglasio da je poštovao naređenje Glavnog štaba Vojske Republike Srpske da ka Sarajevu propušta humanitarne konvoje, iako je, kako je istakao, u jednom od njih bila pronađena veća količina oružja.

Guzina je precizirao da je u njegovom bataljonu poginulo 167 boraca, a ranjeno oko 400 ljudi, te da je on bio ranjen četiri puta.

Tužioci će sutra unakrsno ispitivati svjedoka Guzinu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE